Bluewaters Island en de WOW Rotunda show

Bluewaters Island is een kunstmatig eiland voor de kust van Jumeirah. Het land is opgespoten door Van Oord, het Nederlandse bedrijf dat ook de Palm heeft gemaakt. Het zou oorspronkelijk al in 2015 af zijn, maar zoals bij meer projecten in Dubai is er enige vertraging opgelopen. Inmiddels is het eiland bijna af en konden we een kijkje gaan nemen.

Het meest in het oog springende bouwwerk op het eiland is de “Dubai Eye”. Dit is het grootste reuzenrad ter wereld. Het rad is 210 meter hoog en kostte 270 miljoen dollar om te bouwen, maar is nog niet open voor publiek. Dat is best opmerkelijk, want we zagen in 2017 al de fundering hiervoor staan. Blijkbaar waren er eerst andere prioriteiten. De openingsdatum staat nog dit jaar gepland.

Bluewaters Island is binnen 15 minuten bereikbaar via een loopbrug vanaf The Walk / The Beach, het populaire strandgebied waar we al een paar keer geweest zijn. Vanaf het eiland heb je een mooi uitzicht op de torens van Jumeirah Beach Residences (JBR).

Omdat ontwikkelaar Meraas het gebied heeft vormgegeven, ziet het er strak en hip uit. Een soort combinatie van City Walk, Box Park, La Mer en The Walk. De meeste winkels en restaurants zijn nog niet open, maar toch is er al een aardige aanloop van mensen vanuit Jumeirah die de loopbrug benutten om een kijkje te gaan nemen.

WOW Rotunda

Het Ceasar’s Palace hotel op het eiland is al open. Dit hotel, waarvan de bekende hoofdvestiging in Las Vegas staat, organiseert een show zoals men in Vegas gewend is te doen. Deze gaan we bezoeken. Het is even zoeken, maar uiteindelijk vinden we “WOW Rotunda”. De show vind plaats in een bolvormige tent naast het hotel.

Als we aan komen lopen lijkt het wel of we op de receptie van een bruiloft komen. Het is midden op de dag en erg rustig bij de show. Voordat we de bol betreden, kunnen we een drankje doen vanaf een bankje dat neergezet is op een kunstgras en uitkijkt op de zee.

Omdat er een lage opkomst is, krijgen we een upgrade. We mogen vooraan gaan zitten. Vanaf de eerste rij zien we een fabelachtige show aan ons voorbij trekken. Het is een show die in Las Vegas zeker niet zou misstaan, met mooie projecties, decors en kostuums. We zien een aantal dingen die we nog nooit eerder hebben gezien, zoals een piraat die jongleert met balletjes in zijn mond en gooit met hoeden.

WOW Rotunda is een spectaculaire show, die meer dan de moeite waard is om te bezoeken.