Bollywood Park

Eén van de meest opmerkelijk pretparken die deel uitmaken van Dubai Parks & Resorts is het Bollywood Park. Dit themapark is geheel in stijl opgetrokken van Bollywood; de Indiase filmindustrie.

Nu hebben wij totaal geen kaas gegeven van deze filmwereld. De hoofdrolspelers van de diverse films zeggen ons niets. Maar daar laten we ons niet door tegenhouden. Wat research op internet leert dat het niet nodig is dus gaan we vol goede moed naar binnen.

Het park opent pas om 13:00 uur en dat is niet voor niets. De meest mensen komen pas in de avond binnen. Omdat het overdag heel rustig is kunnen we de attracties zonder wachtrijen bekijken. We hebben dat in Dubai in bijna elk park meegemaakt. Het doolhof waar je een wachtrij zou verwachten rennen we in sneltempo door. Heerlijk. Het is heel wat anders dan een uur in de rij staan voor een achtbaantje van vijf minuten, zoals we van de Efteling en Euro Disney gewend zijn.

Het park is mooi gemaakt. De Indiase sfeer zit er goed in. Omdat het over de filmwereld gaat zijn alle attracties voorzien van beelden. Soms in 3D, soms met gigantische schermen.

Attracties

De attracties hebben films, acteurs of sporters als onderwerp. Zo is er een verhaal rondom een cricketlegende. In een andere attractie vlieg je mee met superheld Krrish om de aarde te redden.

Het zijn leuke attracties om te doen, maar we zijn er redelijk snel doorheen. Misschien komt het omdat er geen wachtrijen zijn. Maar 6 attracties is ook wel wat weinig, vind ik. Het park ontbeert een echte achtbaan – die is wel in aanbouw, net als een aantal andere nieuwe attracties.

Shows

Het gebrek aan attracties wordt opgevuld met shows. Er zijn de hele dag door dansvoorstellingen in het park. Uiteraard typisch Indiaas. Dat is wel heel gaaf om te zien.

We zijn zo’n beetje de enige Europeanen in het park. Het publiek komt overwegend uit India of het Midden-Oosten. Wat ook wel logisch is gezien het thema. Maar daardoor is het juist leuk als Europeaan om hier te komen. Je ziet een leuk stukje van India zonder er heen te hoeven gaan.

We hebben nu alle parken van Dubai Parks & Resorts bezocht. Riverland, Legoland, Legoland Waterpark, Motiongate en Bollywood.

Bollywood park is een mooi vormgegeven themapark. Het gaat echter te ver om het aan te raden; daarvoor is het aantal attracties nog te beperkt. Als de nieuwe ‘rides’ klaar zijn loont het de moeite om dit park aan te doen. Zeker als je een dagkaart koopt voor alle parken mag je Bollywood Park niet links laten liggen. Maar anders zijn Motiongate en Legoland betere keuzes op dit moment.

Wonder Maze

Riverland heeft nog een leuke extra attractie: het grootste verplaatsbare labyrint ter wereld, de Wonder Maze. Uiteraard lopen we daar niet voorbij zonder alle geheimen in dat doolhof te ontrafelen.

In Riverland is het opvallend rustig. Sommige restaurants zijn dicht. Degenen die open zijn, lopen niet over van klandizie. Verdere ontwikkeling moet daar verandering in brengen.

Er zou nog een park bij moeten komen. Ook het enorme Legoland hotel dat in aanbouw is zal het aantal bezoekers ongetwijfeld doen toenemen. Het is het beproefde recept in Dubai. Gewoon door blijven bouwen, dan komen de bezoekers wel.