Dubai Festival City Mall & Pirates IMAGINE Show

De Dubai Festival Mall ligt tegenover de nieuwe binnenstad van Dubai, aan de andere kant van de Khor Dubai. Deze mall hadden we nog niet eerder bezocht. Nu was een mooi moment om dat te doen, omdat er tijdelijk shows met een piratenthema wordt opgevoerd.

Dubai Festival City Mall is geheel in Dubai stijl opgetrokken met veel glimmend marmer en winkels van bekende ketens. Er is een foodcourt en er is meer dan voldoende vertier om je een dagje te vermaken. We hebben hier uren rondgelopen en hebben nog steeds het gevoel dat we niet alles gezien hebben.

Maar hoe mooi de mall van binnen ook is, het echte spektakel is buiten te vinden. De shows van IMAGINE zijn gratis te bezoeken en bijzonder fraai. Met fonteinen, lasers en beamers wordt een verhaal geprojecteerd in de Khor Dubai en op de omringende gebouwen. Er komt zelfs vuur aan te pas, waarvan je de hitte kunt voelen. Het is de grootste op water geprojecteerde show ter wereld. Laten we het superlatief vooral niet vergeten.

Er zijn twee verschillende shows (Star Dancer en A Child’s Dream). Ze zijn vanaf zonsondergang elk half te bezichtigen en meer dan de moeite waard.

Op de boulevard vinden we een heel piratenfeest voor kinderen compleet met schip, speeltuinen, eettentjes en zelfs een zandbak. Over dat laatste verbaas ik me wel, want het hele land is feitelijk een zandbak. Sam en Finn vermaken zich kostelijk op de glijbanen en rijden rond op een olifant en een glimmende motor die zo uit de film Tron lijkt te zijn gereden.