Global Village 2020

Ons verblijf in Dubai zit er bijna weer op. Maar we gaan natuurlijk niet naar huis voordat we een bezoek aan Global Village hebben gebracht. Het 24e seizoen van dit ‘grootste tijdelijke evenement ter wereld’ is voor ons de vijfde editie. Met een toegangsprijs van 15 dirham per persoon (omgerekend 3 euro 60) is dit bovendien zo’n beetje het goedkoopste uitje van de hele vakantie.

Global Village verveelt niet. Elk jaar is het weer anders. Dit jaar zien we dat de paviljoens groter en mooier zijn dan voorheen. Ook is er een fontein bijgekomen en zijn er bogen van lichtjes aangebracht op het centrale pad. Er is weer een ‘Floating Market’ met eetkraampjes op het water. In de kanalen bevinden zich fonteintjes. De Venetiaanse gondels zijn hierdoor komen te vervallen aangezien daar geen ruimte meer voor is.

Finn vind het zo leuk dat hij tijdens het lopen spontaan gaat dansen. Hij kan ook verbazingwekkend goed een Angry Bird nadoen, zo blijkt.

Kermis

De paviljoens laten we links liggen deze keer. Hier kun je voornamelijk winkelen en dat heeft niet onze interesse. De enorme kermis daarentegen wel. Er zijn genoeg autootjes, draaimolens en andere kermisattracties om onze kinderen een geweldige avond te bezorgen.

Wie hongerig is, kan in Global Village kiezen tussen een enorme hoeveelheid keukens. Van Chinees tot Frans alles is aanwezig. We kunnen kiezen uit Oezbeeks bijvoorbeeld, en Bosnisch. Wij gaan deze keer voor een Turks tentje.

Het is uitzonderlijk rustig in Global Village. Ondanks dat dit nog steeds één van de succesvolste evenementen in Dubai is, zien we de effecten van het Coronavirus. Voor ons in dit geval niet erg. Het betekent dat er nergens wachtrijen zijn. We hoeven niet door mensenmassa’s heen te dringen om ergens te komen. Dat was andere jaren wel anders.