Mattel Play! Town

In het winkelgebied City Walk is Mattel Play! Town te vinden. We hebben hier in 2017 al een keer een bezoek gebracht. Omdat onze kinderen nu wat ouder zijn en meer attracties geschikt zijn voor hun leeftijd, lijkt het ons leuk er nog eens heen te gaan.

City Walk is uitgestorven als we er aankomen. Maar dat is ook niet zo gek op zondagochtend. Een dag die equivalent is aan de maandagochtend bij ons. Veel winkels zijn nog dicht. Gelukkig Play! Town niet. Het is er wel heel rustig.

We vallen meteen met onze neus in de boter, want er begint een show van Barney de roze dinosaurus. In het Bob de Bouwer hoekje kan Sam een echte graafmachine proberen.

Finn is meer gecharmeerd van de ballenbak van Thomas Trein.

Toegegeven, de kaartjes zijn niet goedkoop, maar het is dan ook een totaalconcept om kinderen een hele dag te vermaken. We krijgen er een maaltijd voor de kinderen bij en onbeperkt koffie en thee voor de ouders. We pakken een voordeeltje mee omdat het International Women’s Day is. Annemarie kan gratis naar binnen.

Op een interactieve klimmuur mogen Finn en Sam vleermuizen vangen.

Als kers op de taart gaan we een 4D film bekijken van Thomas Trein. De stoelen bewegen mee met de gebeurtenissen op het scherm. Er is wind en een bellenblaasapparaat. Erg leuk gedaan.

City Walk

Het winkelgebied City Walk is hagelnieuw. Het meeste is opgeleverd in 2016. Dubai staat niet bekend om een gebrek aan winkelruimte. Je vraagt je af hoe de sjeiks hun stadsplanning doen. Waarschijnlijk ongeveer zo:

“Wat zullen we nu eens bouwen?”
– “Sociale huurwoningen?”
“Nee joh, sociaal hoeft niet hier. Iedereen heeft geld zat.”
-“Een paar praktische kantoren dan?”
“Nee, veel te saai.”
– “Méér winkels dan?”
“Ja! Wat een briljant, creatief en origineel idee. Dat doen we!”

En zo geschiedde.

Hoewel City Walk het zoveelste nieuwe winkelcentrum is in Dubai, weet het toch weer een originele snaar te raken. De straten hebben een strak modern Europese stijl. Het lijkt daarmee op het gebied bij ons hotel, dat niet toevallig The Walk heet.

De meeste winkels zijn behoorlijk exclusief. Het publiek is overwegend Arabisch. Alle dure merken zijn vertegenwoordigd.

Er is een groot kindergedeelte, waar alles erg duur is. Stel je bent op zoek naar een t-shirt van 100 euro, waar je kind binnen een half jaar weer uitgroeit, dan kun je dat hier vinden. Wat shoppen betreft hebben wij hier dus weinig te zoeken. Afgezien van het typisch Hollandse kijken-kijken-niet-kopen.

De eetgelegenheden in City Walk zijn hip maar nog redelijk betaalbaar. Bij The Sugar Factory konden we er kennis van nemen dat sterren als Britney Spears, Kim Kardashian, Usher en Katie Perry ons voor waren gegaan. De milkshakes zijn dan ook erg goed hebben we kunnen proeven.

City Walk bevat afgezien van The Green Planet, waar we net vandaan komen, ook twee interessante attracties. De eerste is Hub Zero. Dit is een super gaaf gaming centrum, waar je bijvoorbeeld Battlefield en Call of Duty kunt spelen in VR op een speciaal daarvoor aangelegd terrein. Helaas zijn onze kinderen daar nog te jong voor.

Maar voor hen is er de Mattel Play! Town. Dit kinderfestijn bevat voor de kleintjes oneindige pret. Er zijn ‘areas’ met als thema o.a. Bob de Bouwer, Thomas Trein, Angelina Ballerina en Barney. Elk uur worden er voorstellingen gegeven.

Ze kunnen knutselen, met auto’s racen, muziek maken, klimmen, klauteren, bouwen of ravotten in de ballenbak. Het moge duidelijk zijn dat we hier een tijd geweest zijn. Sam en Finn waren er niet weg te slaan.