Legoland & Legoland Waterpark

Met kleine kinderen kun je niet om Legoland heen. Vorig jaar hadden we hier een hoop lol gehad dus we hadden besloten het park nog eens te bezoeken.

Het bijbehorende Legoland Waterpark hadden we nog niet gezien, dus daar kunnen we gelijk een kijkje nemen. De kaarten hadden we van tevoren op internet geboekt voor extra korting, zeer welkom want het is een duur park.

De attracties in Legoland zijn vooral gericht op kleine kinderen, maar voor volwassenen is het vooral genieten van alle kunst die men in Lego hier heeft opgetrokken. Deze keer waren de hoogste gebouwen ter wereld op schaal naast elkaar gezet, met natuurlijk de Burj Khalifa als hoogste. Opvallend is dat alle gebouwen in het Midden Oosten en Azië staan. Alleen het One World Trade Center in New York heeft een plekje in de top-10. Europa ontbreekt helemaal.

Er was weer genoeg te doen. We hebben als brandweermannen een brandje geblust en Sam (4) heeft zich zowel op de Driving School als de Boating School kostelijk vermaakt.

Zo’n dagje in Legoland vliegt om. We moesten aan de tijd denken want het Waterpark is er ook nog.

Legoland Waterpark

Legoland Waterpark is zo mogelijk nog populairder dan het ‘gewone’ Legoland. Het heeft niet zo heel veel met de bouwblokjes van Lego te maken. Het is een waterpark met zwembaden en glijbanen.

Wie er een hele dag wil vertoeven kan een hutje huren. Ze waren bijna allemaal bezet.

Voor kleine kinderen is het een geweldig waterpark. Er is een golfslagbad en glijbanen zijn er in alle soorten en maten. Kinderen krijgen een zwemvest aan. Ook veel volwassenen hebben we in de vesten zien lopen, niet iedereen in de Arabische wereld heeft een zwemdiploma.

Het Legoland Waterpark is een mooi park waar je met kinderen gerust een dagje kunt doorbrengen. Als we moeten kiezen vinden we het Wild Wadi waterpark en Aquaventure wat spannender.

Riverland

Het park gaat om 18:00 uur dicht. De hongerige pretparkbezoeker kan na die tijd bijkomen in Riverland, het kunstmatige dorpje dat alle pretparken van Dubai Parks & Resorts met elkaar verbind.

Riverland is gebouwd als een middeleeuws stadscentrum. Alles is dus nep, maar ze weten de sfeer goed neer te zetten. Het is aangenaam vertoeven langs de waterkant en in de vele restaurantjes die er te vinden zijn.

Er zijn nu naast Riverland vier parken open: Legoland, Legoland Waterpark, Motiongate en Bollywood Park. Die laatste willen we nog een andere keer bezoeken. Ook is er nog een vijfde park in aanbouw, Six Flags, dat waarschijnlijk volgend jaar klaar is.

Legoland Dubai

IMG Worlds of Adventure is niet het enige pretpark dat in 2016 de deuren opende in Dubai. Er zijn nog vier andere parken geopend. Dit zijn: Legoland, Legoland Waterpark, Motiongate en Bollywood Park. Deze parken zijn te vinden in het gebied “Dubai Parks & Resorts”. Om er te komen moet je zo’n 20 minuten rijden door de kale woestijn, omdat ze net buiten de stad liggen.

De parken zijn aan elkaar gekoppeld via een gebied dat Riverland heet. Waarom het zo heet, wordt snel duidelijk. Het is gebouwd als een oud Europees plaatsje en er loopt een ‘rivier’ doorheen. In Riverland zitten veel restaurants, wat ideaal is voor het publiek dat uit alle parken komt.

Het is een mooi gebied waar je doorheen moet om bij de parken te komen. Voor de luie bezoeker is er een bustreintje dat je bij de verst gelegen parken brengt. Overbodig, want zo groot is Riverland nou ook weer niet. Toch stond er een enorme rij bij de bus te wachten. Blijkbaar heeft niemand hier zin om een paar honderd meter te lopen.

Als ’s avonds in Riverland de verlichting aan gaat is het er erg gezellig. En aangezien er geen alcohol geschonken wordt, zoals nergens in Dubai, blijft het dat ook.

Wij besloten Legoland te bezoeken. Gezien de leeftijd van onze kinderen (3 en 1) het park dat hen de meeste pret zou bezorgen.

Met 295 dirham per persoon (75 euro) is het geen goedkoop park, maar we hadden geluk. Bij de ingang kregen we een gratis kaart van iemand in de handen geduwd die was verhinderd. Een aardig gebaar en mooie meevaller voor ons!

Ik ben niet bekend met andere Legoland parken in de wereld, maar in Dubai bestaat het centrum van het park uit een grote koepel met daarin in lego nagebouwde ‘landmarks’ zoals de Burj Khalifa en de Burj al Arab.

Daar omheen bevinden zich een aantal attracties. De meesten zijn prima te doen voor kleine kinderen. Lekker met lego spelen kan op veel plekken. Een racebaan was favoriet bij Sam.

Verder hebben we een achtbaantjes, draaimolens en treintjes geprobeerd. Speciale vermelding voor een korte 4D film, die water en rook speels toevoegt aan de 3D ervaring. In de onderzeeër die je naar vissen laat kijken konden zelfs de allerkleinsten aan boord gaan.

Het was geen probleem hier een dag rond te lopen. Het is een erg leuk park. En dan te bedenken dat er nog drie parken op deze plek zijn. Je mag er inmiddels minstens een week voor uittrekken om dat allemaal te kunnen zien.