Motiongate Dubai

Eén van de vier pretparken in Dubai Parks & Resorts is Motiongate. Legoland en het Legoland Waterpark hadden we al een keer bezocht. Op ons lijstje stonden Motiongate en Bollywood Park. Omdat we vroeg ter plaatse zijn en Bollywood pas om 13:00 uur open gaat, besluiten we voor Motiongate een kaartje te kopen.

We worden niet teleurgesteld. Motiongate is het park van Dreamworks. Met franchises als Ghostbusters, Shrek, Kung-Fu Panda, de Smurfen en The Hunger Games kun je heel wat kanten op.

Het park is primair ingericht voor kinderen. Finn vind het een beetje te eng, maar als hij wil mag hij zelfs in sommige achtbanen, met zijn 3 jaar. Er is, zeker voor kinderen tot 12 jaar, van alles te doen. Sam (5) vermaakt zich kostelijk en toont een wonderbaarlijke voorliefde voor snelle achtbanen, wat hij niet van zijn vader heeft.

Wie de meest extreme achtbanen zoekt met loopings en absurde snelheden, komt in Motiongate minder goed aan zijn trekken. Het park heeft een ‘Bullet Train’ die verticaal vertrekt, maar verder zijn de ‘rides’ vooral bedoeld om je mee te nemen in de diverse titels als Kung-Fu Panda, Shrek en Ghostbusters.

Wij vinden de Kung-Fu Panda attractie “Unstoppable Awesomeness” de beste. Deze neemt je mee in een boot, waarbij je door een 3D-geprojecteerde wereld raast en de nodige druppels water over je heen regenen. Een eervolle vermelding krijgt het achtbaantje behorende bij The Green Hornet. Er is een goede mix van binnen en buitenattracties.

Het is tijdens ons bezoek overigens bijzonder rustig in het park. Dat maakt dat we nergens langer dan 10 minuten hoeven te wachten bij de attracties. Wel zo lekker.

Eind van de middag schuiven we aan in het Dreamworks theater, om een “Step-Up” dansshow te aanschouwen die inbegrepen is in het kaartje.

Riverland biedt genoeg mogelijkheden om na het parkbezoek iets te eten. In het park eten is niet aan te raden, want veel anders dan patat en pizza voor woekerprijzen wordt er niet aangeboden.

IMG Worlds of Adventure

IMG Worlds of Adventure is open sinds augustus 2016 en heeft het stokje van Ferrari World Abu Dhabi overgenomen als het gaat om het grootste indoor themapark ter wereld.

Het gebouw ligt naast Global Village aan de Zayed Road en is niet te missen, met een grondoppervlak van 140.000 m2.

We arriveerden rond de openingstijd om 11:00 uur ’s ochtends. Dat is een goed moment om het park te bezoeken, want het is dan nog relatief rustig. De attracties hebben geen lange wachttijden. Het park bevat een aantal uitdagende achtbanen en ook vernieuwende concepten die werken met 360 graden schermen, 3D en bewegingstechnologie.

Omdat we met kleine kinderen zijn liepen we eerst naar het kindvriendelijke Cartoon Network gedeelte. Hier is genoeg te doen voor de kleintjes. De droomvlucht-achtige rit bovenlangs “The Ride of OOO with Finn & Jake” is leuk. Maar LazyTown was favoriet bij Sam en Finn. Speeltoestellen, glijbaantjes, draaimolentjes en autotjes waar ze uren mee zoet kunnen zijn.

Deze kinderpret was mooi, maar wij wilden de rest van het park ook graag proberen. Bijvoorbeeld de Lost Valley, waar honderden bewegende dinosaurussen staan. In de Forbidden Territory deden we een safari door een soort Jurassic Park. De Velociraptor Ride schiet je in 2.5 seconden van 0 naar 100 km/u en slingert vervolgens alle kanten op.

In het Marvel gedeelte hebben we Spider-Man: Doc Ock’s Revenge getest, een achtbaan door het gebouw die je aardig door elkaar schud. Vernieuwend is Hulk: Epsilon Base 3D. Een 360 graden doek met 3D beeld en beweging. Hoewel de 3D beter had gekund was het een mooie ervaring.

In Avengers: Battle of Ultron beleef je iets soortgelijks. Echte decors wisselen af met grote schermen waarop een strijd van de Avengers geprojecteerd wordt. Ook hier is de 3D net niet overtuigend genoeg naar hedendaagse maatstaven. Maar de attractie is zeker de moeite waard.

Zoals we in Dubai gewend zijn, is dit park geen half werk. Er is aan alle details gedacht. Alle attracties in het park zijn gratis, maar je komt na elke rit door een winkeltje naar buiten. Probeer dan je kinderen maar eens weg te houden van al die spiderman-poppetjes, IronMan pakken, Hulk rugzakken en dinoknuffels.

Bijzondere vermelding in dit pretpark voor het eten. Niet overdreven duur en geweldig lekker. En er zijn niet alleen fastfood ketens te vinden in IMG Worlds of Adventure. In de Stark Tower is een restaurant gevestigd genaamd Tony’s Skydeck, waar je onder het toeziend oog van Tony ‘Iron Man’ Stark een wereldse steak naar binnen kan werken waar Herman den Blijker zich niet voor zou schamen.

We hebben ons de hele dag vermaakt in Worlds of Adventure. Toen we naar buiten liepen, voelden we weer hoe warm het was. En de zon was al onder. Binnen in het park heb je geen besef van klimaat en tijd. Er is geen daglicht en de airco draait overuren.