Laguna Waterpark in La Mer

In een land waar het altijd warm is, is een waterpark een goed idee. In Dubai zijn er maar liefst vier, waarvan we er drie al bezocht hebben: Wild Wadi, Aquaventure en Legoland Waterpark. Om het kwartet vol te maken gaan we deze keer naar Laguna. Dit is een nieuw waterpark dat gebouwd is als onderdeel van het gebied La Mer.

Laguna is niet het grootste waterpark van de vier, maar wel heel leuk. Je hebt er zowel spannende glijbanen als kinderbadjes. Het park is niet overdreven druk. De entreeprijs is redelijk. Zeker omdat op sommige momenten kinderen gratis naar binnen kunnen onder begeleiding van een volwassene.

Onze kinderen hebben er zin in. Al blijkt dat ze na binnenkomst in het park eigenlijk niet nat willen worden. Wat lastig is in een waterpark. Gelukkig zetten ze zich na een tijdje grotendeels over hun schroom heen en kunnen we de glijbanen gaan uitproberen. We kunnen ons hier goed een dagje vermaken.

Er zijn 6 glijbanen. Eervolle vermeldingen wil ik geven aan de Manta en de Constrictor.

In de Manta neem je plaats in een raft, met maximaal 4 personen. Je gaat daarna van een brede glijbaan, die verschillende stroomversnellingen heeft en de raft steeds van oriëntatie verandert, waardoor hij leuk is om meerdere keren te doen.

De Constrictor kun je met zijn tweeën doen in een zwemband. Deze glijbaan heeft lichtjes en ‘illusies’. Er is verder ook een surfkanon genaamd WaveOz 180. We testen dit zelf niet, maar het is gaaf om te kijken hoe mensen proberen overeind te blijven.

Net als we weg willen gaan, start er een leuke goochelshow voor kinderen.

La Mer

Een belangrijke troefkaart van Laguna is dat het in het hart van La Mer ligt. Dit strandgebied, ontwikkeld door Meraas, is het drukst bezochte van Dubai. De vele winkeltjes en de gebouwen die opgetrokken zijn in oud-Europese stijl maken het een gezellige plek om rond te lopen en wat te eten.

Wij lopen op goed geluk naar binnen bij Aprons & Hammers. Dit blijkt het beste visrestaurant van Dubai te zijn, afgaande op de award die ze de afgelopen 7 jaar hebben gewonnen. De vis is inderdaad heel lekker en het is niet duur. Goede tip als je hier gaat eten: ze serveren ook alcohol op het dakterras.

Er zijn heel dingen voor kinderen te doen in La Mer. Ze kunnen graven met echte graafmachines. Springen op springkussens in de Hawa Hawa. Klimmen en klauteren. Er zijn speeltuinen en kermisattracties. En natuurlijk een ballenbak. Het mag geen verrassing zijn dat er diverse megahotels opgetrokken worden rondom La Mer.

Kite Beach

Kite Beach is een publiek strand. Het gebied is ontwikkeld door Meraas. Dat is mijn favoriete ontwikkelaar in Dubai. Ze hebben behalve Kite Beach ook City Walk, The Walk, The Beach, Box Park, La Mer en nog vele andere plekken gebouwd.

Waar ontwikkelaars als Nakheel en Emaar hun stempel zetten door veel fonteinen, goud en marmer te gebruiken, gaan de designers van Meraas subtieler te werk. Stylish en herkenbaar.

Kite Beach is in tegenstelling tot andere gebieden klein opgezet. We zijn er binnen een half uurtje wel doorheen. Het strand zelf leent zich zoals de naam doet vermoeden goed voor kitesurfen. Het waait flink als wij er zijn, dus er zijn er veel actief. Leuk om te zien.

Er staan een aantal foodtrucks opgesteld en er is het nodige te doen voor kinderen. Splash & Party is een waterspeeltuin voor kinderen waar ze lekker kunnen glijden. Helaas is het water niet verwarmd, waardoor onze kids het snel voor gezien houden.

De andere attracties zijn dicht omdat het te hard waait. Kite Beach is een leuk strand om eens te bezoeken, maar er is te weinig te doen om het echt aan te raden. De stranden van The Beach en La Mer zijn een stuk groter en daardoor wat leuker.

Legoland & Legoland Waterpark

Met kleine kinderen kun je niet om Legoland heen. Vorig jaar hadden we hier een hoop lol gehad dus we hadden besloten het park nog eens te bezoeken.

Het bijbehorende Legoland Waterpark hadden we nog niet gezien, dus daar kunnen we gelijk een kijkje nemen. De kaarten hadden we van tevoren op internet geboekt voor extra korting, zeer welkom want het is een duur park.

De attracties in Legoland zijn vooral gericht op kleine kinderen, maar voor volwassenen is het vooral genieten van alle kunst die men in Lego hier heeft opgetrokken. Deze keer waren de hoogste gebouwen ter wereld op schaal naast elkaar gezet, met natuurlijk de Burj Khalifa als hoogste. Opvallend is dat alle gebouwen in het Midden Oosten en Azië staan. Alleen het One World Trade Center in New York heeft een plekje in de top-10. Europa ontbreekt helemaal.

Er was weer genoeg te doen. We hebben als brandweermannen een brandje geblust en Sam (4) heeft zich zowel op de Driving School als de Boating School kostelijk vermaakt.

Zo’n dagje in Legoland vliegt om. We moesten aan de tijd denken want het Waterpark is er ook nog.

Legoland Waterpark

Legoland Waterpark is zo mogelijk nog populairder dan het ‘gewone’ Legoland. Het heeft niet zo heel veel met de bouwblokjes van Lego te maken. Het is een waterpark met zwembaden en glijbanen.

Wie er een hele dag wil vertoeven kan een hutje huren. Ze waren bijna allemaal bezet.

Voor kleine kinderen is het een geweldig waterpark. Er is een golfslagbad en glijbanen zijn er in alle soorten en maten. Kinderen krijgen een zwemvest aan. Ook veel volwassenen hebben we in de vesten zien lopen, niet iedereen in de Arabische wereld heeft een zwemdiploma.

Het Legoland Waterpark is een mooi park waar je met kinderen gerust een dagje kunt doorbrengen. Als we moeten kiezen vinden we het Wild Wadi waterpark en Aquaventure wat spannender.

Riverland

Het park gaat om 18:00 uur dicht. De hongerige pretparkbezoeker kan na die tijd bijkomen in Riverland, het kunstmatige dorpje dat alle pretparken van Dubai Parks & Resorts met elkaar verbind.

Riverland is gebouwd als een middeleeuws stadscentrum. Alles is dus nep, maar ze weten de sfeer goed neer te zetten. Het is aangenaam vertoeven langs de waterkant en in de vele restaurantjes die er te vinden zijn.

Er zijn nu naast Riverland vier parken open: Legoland, Legoland Waterpark, Motiongate en Bollywood Park. Die laatste willen we nog een andere keer bezoeken. Ook is er nog een vijfde park in aanbouw, Six Flags, dat waarschijnlijk volgend jaar klaar is.