Terug in Atlantis en Aquaventure

De woestijnwind was enigszins gaan liggen, wat ons gelegenheid gaf ons buurhotel te bezoeken. In Atlantis The Palm verbleven we in 2010. Het is nog steeds het meest indrukwekkende gebouw op de palm en nu we er weer zo dichtbij waren leek het ons wel leuk hier weer eens terug te gaan.

Atlantis is groter en drukker dan Sofitel. Er zijn veel dagjesmensen te vinden. Die komen bijvoorbeeld voor het waterpark Aquaventure en The Lost Chambers Aquariums, die zich bevinden in het hotel. Het centrale aquarium in de lobby is niet bereikbaar als je niet in het hotel verblijft of ervoor betaald hebt. Maar wij waagden het erop, en met succes. Stoïcijns liepen we langs de controle.

Het viel me op dat het aquarium van Atlantis veel mooier is dan het Dubai Mall aquarium. Het thema van de verzonken stad is passend, er zwemmen veel bijzondere vissen rond. Ik kan uren naar zo’n aquarium kijken.

atlantis aquarium DSC06538

Sam vond het ook mooi. Hij stond gebiologeerd te kijken. Als er een vis langskwam kreeg hij een kusje. Of het nou een haai was of een pijlstaartrog.

Rondom het hotel zijn winkels en restaurants te vinden. Er waren er nu veel meer dan 4 jaar geleden. Ons favoriete restaurant Rostang was er niet meer, daar zit nu “La Brasserie”.

la brasserie DSC06549

De middag spendeerden we in het Aquaventure waterpark, In het grote kinderbad vermaakte Sam zich prima. Het was jammer dat hij nog niet oud genoeg is voor de waterglijbanen. Maar het kleine gele glijbaantje was een waar succesnummer.

atlantis aquaventure DSC06575

atlantis - sam glijbaan DSC06558

Na al dat spelen in het water was het zaak even lekker bij te komen op een strandstoel.

atlantis - sam na het zwemmen DSC06570

strand atlantis DSC06580

Er zit een Starbucks in het hotel en een Coldstone. In deze ijssalon worden de ijsbollen door de winkel gegooid, een spektaculair gezicht.

Het was leuk om weer in Atlantis te zijn. Een feest van herkenning. Het is nog altijd één van de tophotels in Dubai, daar waren we het over eens.

Eén gedachte over “Terug in Atlantis en Aquaventure

  • februari 24, 2015 om 12:35 pm
    Permalink

    Hoi hoi

    Wat een prachtige foto’s en leuke verhalen erbij
    zo leuk om jullie drietjes zo te volgen we worden wel nieuwsgierig gemaakt hoor je zou al die pracht en praal bijna zelf ook wel van dicht bij willen zien de dagen zullen wel snel voor bijgaan Sam geniet ook volop zo mooi om te zien geniet nog maar volop veel plezier nog Groetjes dikke kus voor Sam van Oma

Reacties zijn gesloten.