The Palm Jumeirah en Bluewaters Island in 2019

We gaan naar Dubai dit jaar! Het zal geen verrassing zijn, want wie deze blog een beetje heeft gelezen, weet dat het niet de eerste keer is. Voor de zevende keer pakken we onze koffers om een korte periode te verblijven in het wonderlijke emiraat.

Is er dan nog wel iets te doen? Jazeker. Afgezien van activiteiten en bezienswaardigheden die we al bezocht hebben heb ik weer een heel lijstje gemaakt met allemaal leuke dingen om te doen. Vooral voor de kinderen is er veel vertier.

Ons hotel Fairmont The Palm bevind zich deze keer op The Palm Jumeirah. Het is één van de oudere hotels van het palmeiland en het ligt aan de ‘stam’, wat zorgt dat we niet lang onderweg zijn als we het vasteland willen bereiken. Het voordeel van de hotels die er al wat langer staan, is dat deze over het algemeen ook wat goedkoper zijn. Daarbij heeft Fairmont The Palm een onberispelijke reputatie.

We gaan deze keer Bluewaters Island bezoeken. Dit kunstmatige eiland is al een tijdje in aanbouw geweest. Er is een groot reuzenrad te vinden en er wordt nu tijdelijk een show opgevoerd die “WOW” heet. Met zo’n titel gaan we die niet overslaan.

Onze KLM vlucht vertrekt zoals altijd in de middag, waardoor we ’s nachts aankomen. Het is altijd weer even wennen na zo’n lange vlucht en het tijdsverschil. De eerste dag zullen we dus rustig aan doen en de omgeving van het hotel gaan verkennen. Daarna gaan de remmen los. We hebben er zin in!