Burj Khalifa en de Underwater Zoo

De Burj Khalifa ligt vlak naast de Dubai Mall en heeft een “observation deck” op de 124e verdieping (452 meter). Omdat dit het hoogste gebouw ter wereld is staat het garant voor een mooi uitzicht zou je zeggen. We gingen dat maar eens testen.

Een taxi zette ons vlak voor de Burj af.

De hoogte blijft me verbazen. Om een idee te krijgen, zie dit filmpje.

We kwamen er echter achter dat je niet zomaar de toren mag betreden. Een beperkt aantal personen kan tegelijk naar boven. We moesten een kaartje kopen met daarop een specifieke tijd. Het duurde nog ruim twee uur voordat we aan de beurt waren. Maar niet getreurd, de Dubai Mall bood in de tussentijd meer dan genoeg vertier.

Dubai Mall Underwater Zoo

We hadden de “Underwater Zoo” nog niet gezien, een attractie die bij het aquarium hoort. Het bestaat uit tientallen aquaria met daarin de meest curieuze vissen.

Er waren zelfs pinguïns te vinden, een unicum in het Midden-Oosten.

Ook leuk was de glazen tunnel die door het grootste aquarium ter wereld loopt.

In de tunnel zwemmen de meest vraatzuchtige haaien voorbij. Gelukkig is het glas erg dik en stevig.

In de malls, hotels en straten van Dubai zie je de Emirati’s vaak in de traditionele kleding lopen. Ze lopen als echte sjeikhs rond in hun witte gewaden, soms vergezeld door hun vrouwen in het zwart. Je ziet hier alles van burka tot minirok.

Burj Khalifa

We meldden ons stipt op tijd bij de Burj Khalifa om in de snelste lift ter wereld met 10 meter per seconde naar boven gekatapulteerd te worden. Deze lift was overigens zeer comfortabel, je had helemaal niet door dat het zo snel ging.

Eenmaal boven hadden we zoals verwacht een schitterend uitzicht.

Het was zelfs mogelijk naar buiten te gaan, iets dat nergens ter wereld in een gebouw op die hoogte kan. We genoten van het uitzicht op de stad Dubai en zagen nu ook goed de woestijn erachter. De Burj Khalifa mag letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt genoemd worden.

4 gedachten over “Burj Khalifa en de Underwater Zoo

 • november 28, 2010 om 6:02 pm
  Permalink

  Wauw echt ongelooflijk… dat grote gebouw! Niet normaal. Hoop dat jullie wel geshopt hebben ben benieuwd naar de mooie spullentjes.
  Wauw,wauw, wauw!!!

  Mooie foto’s

  Ben jaloers op jullie weer omstandigheden! Jeetje hier heeft het al gevroren en auto’s moeten gekrapt…
  Geniet ervan.

  Kus

 • november 28, 2010 om 6:38 pm
  Permalink

  Hallo Luitjes

  Wat een hoog gebouw, wat gebeurt er met je als je daar boven bent en je stapt er naar buiten??
  voel je zeker toch wel even de kriebels denk ik,zag dat de winkels er ook luxe uit zien, en de foto met de pinguins wat een grappige beesten zijn dat toch,zeker ook wel vreemd om die sjeiks in die lange gewaden zien lopen, de tijd zal er wel snel gaan he,er is zoveel te zien, heel veel plezier nog,groetjes dikke kus Lineke

 • november 28, 2010 om 6:39 pm
  Permalink

  Jeetje, heb je nou nog hoogtevrees zo hoog of is dat dan net als in een vliegtuig helemaal weg.
  mams

 • november 28, 2010 om 6:47 pm
  Permalink

  Het is zo onwerkelijk hoog dat het wel meevalt met de hoogtevrees. Ik moet wel eerst 5 minuutjes wennen voordat ik normaal op die hoogte bij het raam kon gaan staan.
  Buiten had je gelukkig weinig wind en het was goed afgeschermd. Maar ik hoef er geen appartement op de 140e verdieping ­čśë

Reacties zijn gesloten.