De Palm vanuit the Observatory Lounge

Het bijzondere karakter van het Palm schiereiland valt pas goed op wanneer je er van bovenaf op kijkt. Er staan tientallen wolkenkrabbers voor de Palm, maar vreemd genoeg zijn er maar weinig publieke uitkijkpunten. De beste optie is het Marriott hotel nabij de Dubai Marina (pal naast The Torch).

Op de 52e verdieping van het hotel bevind zich een Lounge, genaamd The Observatory. En ja, dat zijn een hoop verdiepingen!

lift

observatory DSC06850

De Observatory Lounge is gratis toegankelijk, al verwachten ze wel dat je minstens één drankje bestelt. Wij bestelden een kleine lunch om zo in alle rust het uitzicht tot ons te kunnen nemen.

En dat uitzicht is het wel waard, want het is adembenemend. De Palm is hier in haar volle glorie te bewonderen.

observatory palm 1 DSC06822

observatory palm 2 DSC06818

Het valt op dat de ring rond de Palm vol staat met hotels, en dat er nog het nodige bijgebouwd wordt. De bladeren van de Palm bevatten villa’s die dicht op elkaar staan, maar niet hoog zijn. Dat zorgt ervoor dat je vanaf elke plek op de Palm een vrij uitzicht hebt op de skyline van Jumeirah.

Het uitzicht aan de andere kant, op de Dubai Marina, is overigens minstens zo fraai. Hier verdringen de wolkenkrabbers zich werkelijk rondom de haven. Het lijkt wel alsof elk postzegeltje bebouwd moest worden. In dat opzicht doet dit stukje van Dubai wel denken aan Manhattan.

observatory marina DSC06846

Sam vond het prachtig allemaal. Hij had geen last van hoogtevrees!

sam-in-observatory

Dubai Marriott Maquis hotel beschikbaarheid »