Dubai Marina en The Walk

Om zelf op pad te kunnen hadden we een auto gehuurd. Daarbij hadden we geen voorkeur voor een model opgegeven. Het zou een “medium sized car” worden voor 250 dirham (55 euro) per dag. Dat viel niet tegen! Een witte Nissan Altima met nog geen 200 km op te teller werd bij ons afgeleverd. Met deze auto konden we zonder ons te schamen de Sjeikh Zayed Road opdraaien.

07 auto DSC06589

Aan de voet van Palm Jumairah, je zou kunnen zeggen aan de wortels, ligt een populair haven- en strandgebied dat The Walk heet. Het ernaast gelegen Dubai Marina is de plek waar de wolkenkrabber “The Torch” te vinden is, die een paar dagen geleden spontaan vlam vatte. (Wie kiest er dan ook zo’n naam voor een gebouw, vraag ik me af?) We gingen daar met de huurauto als eerste polshoogte nemen.

Dubai Marina

De Dubai Marina is een onwerkelijk havengebied. Er liggen peperdure jachten aangemeerd, omgeven door eindeloze rijen wolkenkrabbers. De één nog aparter dan de andere.

marina 1 DSC06606

marina 2 DSC06614

Zelfs na twee eerdere bezoeken aan Dubai waren we ook deze keer weer onder de indruk van de omgeving. De alom aanwezige Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum keek tevreden op ons neer.

marina maktoum DSC06603

Het was nog een hele toer om de “Torch” te vinden. Omdat ik gelezen had dat dit bij de opening in 2011 de hoogste “residential building” ter wereld was met 336 meter, leek het mij logisch dat het ook één van de hoogste gebouwen van het gebied moest zijn. Maar dat is het niet. Het gebouw er pal naast is al hoger.

Met hulp van Google Maps lukte het om de Torch te vinden. Vanaf een bepaalde hoek was de brandschade goed te zien. De brand had gewoed op de de 51e verdieping en hoger. De zijkant van het gebouw was er zwartgeblakerd.

10 torch DSC06618

De “Gulf News” berichtte uitgebreid over de brand in The Torch. Of het een objectieve krant is valt te betwijfelen. Hele pagina’s waren volgeschreven met verhalen over hoe goed en snel de autoriteiten deze brand onder controle hadden. Zo weten ze van een serieus incident toch iets positiefs te maken.

gulf news DSC06658

Langs de kade zijn restaurantjes en winkels te vinden. Ook hier is een onvermijdelijke Shopping Mall, waar de tegels zo fel opgepoetst zijn dat je jezelf erin kunt zien. Hoe modern alles hier is, bleek weer in de supermarkt. Een robotstem dirigeerde ons naar de juiste kassa.

The Walk

Achter de rij hoge woontorens liepen we naar The Walk. Een ruime boulevard met een mooi zandstrand. Het was er gezellig druk. Opnieuw waren we verbaasd over wat er in Dubai allemaal te vinden is. Je hebt hier een goed zicht op de palm. Er zijn vele gezellige terrasjes.

the walk 1 DSC06633

11 strand walk DSC06643

Ik kon me bijna niet voorstellen dat er drie vakanties voor nodig waren geweest om dit plekje te ontdekken. Maar nu we er eenmaal waren namen we het er maar van. De aardbeienmilkshakes zijn ook hier goedgekeurd!

Op de Walk een bijzonder branded Café: het Real Madrid Café. Blijkbaar populair in de VAE. Er waren vandaag echter geen fans te bekennen.

real madrid cafeDSC06656