Mattel Play! Town

In het winkelgebied City Walk is Mattel Play! Town te vinden. We hebben hier in 2017 al een keer een bezoek gebracht. Omdat onze kinderen nu wat ouder zijn en meer attracties geschikt zijn voor hun leeftijd, lijkt het ons leuk er nog eens heen te gaan.

City Walk is uitgestorven als we er aankomen. Maar dat is ook niet zo gek op zondagochtend. Een dag die equivalent is aan de maandagochtend bij ons. Veel winkels zijn nog dicht. Gelukkig Play! Town niet. Het is er wel heel rustig.

We vallen meteen met onze neus in de boter, want er begint een show van Barney de roze dinosaurus. In het Bob de Bouwer hoekje kan Sam een echte graafmachine proberen.

Finn is meer gecharmeerd van de ballenbak van Thomas Trein.

Toegegeven, de kaartjes zijn niet goedkoop, maar het is dan ook een totaalconcept om kinderen een hele dag te vermaken. We krijgen er een maaltijd voor de kinderen bij en onbeperkt koffie en thee voor de ouders. We pakken een voordeeltje mee omdat het International Women’s Day is. Annemarie kan gratis naar binnen.

Op een interactieve klimmuur mogen Finn en Sam vleermuizen vangen.

Als kers op de taart gaan we een 4D film bekijken van Thomas Trein. De stoelen bewegen mee met de gebeurtenissen op het scherm. Er is wind en een bellenblaasapparaat. Erg leuk gedaan.

The Dubai Mall Zabeel

De Dubai Mall is het grootste overdekte winkelcentrum ter wereld. Je zou denken, dan zijn er genoeg winkels. Maar het zou Dubai niet zijn als de sheik in al zijn wijsheid niet had besloten om er nog een vleugel bij te bouwen.

The Dubai Mall Zabeel is via een loopbrug te bereiken. Op de loopbrug zijn verschillende objecten en kunstwerken neergezet. Ze zijn een leuke manier om aandacht te genereren en zullen het goed doen op de social media.

De nieuwe vleugel van de mall is niet zo groot en de meeste winkels zijn nog niet open. Wel is er een elektronische kartbaan open. Een leuke nieuwe attractie. Omdat de elektrische karts geluidloos zijn, hebben ze een kunstmatig geluid toegevoegd dat een formule-1 auto moet nabootsen.

Meerdere verdiepingen zijn in gebruik genomen als parkeergarage. De winkels die zich op het winkelniveau bevinden zullen het zwaar krijgen, is mijn idee. Nog niet veel mensen maken de oversteek naar Zabeel vanuit het hoofdgebouw van de Dubai Mall. Er is ook een food court. Een tip als je rustig wilt eten.

Na een kort rondje door Zabeel houden we dat deel van de Dubai Mall snel voor gezien en begeven we ons naar het hoofdgebouw. Hier zijn ook nieuwe attracties te vinden zoals een spiegeldoolhof genaamd Mirror Maze. Leuk om te proberen. Je hebt echt geen idee waar je bent!

VR Park

We kopen daarna een kaart voor het VR Park, maar tot onze teleurstelling is dit park erop achteruit gegaan. Blijkbaar zijn de attracties die VR-technologie gebruiken te duur in ontwikkeling en onderhoud. Om het te compenseren zijn er reguliere kermisattracties toegevoegd, maar daarvoor komen we niet naar een VR Park.

Leegstand

Ondanks dat de Dubai Mall het drukste winkelcentrum van heel Dubai is, zien we toch veel leegstand. Ook is de rotatiesnelheid van winkels hoog. Blijkbaar is het lastig voor al die winkels om het hoofd boven water te houden in dit toppunt van commercie.

Die leegstand is niet alleen in de Dubai Mall waarneembaar, maar ook in andere gebieden. Soms vraag je je af hoe een winkel die nauwelijks klanten krijgt en waar het vol staat met personeel kan overleven. Dat blijkt dus ook in Dubai niet onbeperkt mogelijk. Maar altijd als je denkt dat er nu wel even genoeg gebouwd is, komt er toch weer wat nieuws bij.

Gelukkig is de Grill Shack er nog. Een restaurant aan de rand van het food court waar ze uitstekende biefstukjes hebben. Het uitzicht op de Dubai Ice Rink maakt het een leuk plekje om te eten.

Huawei P30 Pro

Net als vorig jaar koop ik een nieuwe telefoon in de Dubai Mall. Bij Jumbo Electronics bespaar ik niet alleen 100 euro op de toch al niet dure Huawei P30 Pro, maar krijg ik er ook nog een Ferrari rugtas en powerbank gratis bij.

De Huawai Mate 30 Pro 5G is het nieuwe paradepaardje van Huawei. Er wordt veel mee geadverteerd in Dubai. De naam is bijna hetzelfde als die van de P30 Pro, maar toch is dit een geheel andere telefoon. Het schijnt qua hardware de beste smartphone van dit moment te zijn, maar door de problemen tussen Amerika en China draaien er geen Android apps op, wat de telefoon nagenoeg waardeloos maakt. Die laat ik dus maar links liggen.

Bij het uitreizen uit Dubai kunnen we de BTW van 5% terug vragen Dit was vorig jaar fout gegaan. We hebben geleerd van die ervaring en nu expliciet om de sticker gevraagd die nodig is om de BTW te kunnen claimen. Hopelijk gaat dat weer een paar tientjes besparen.

OliOli, het kindermuseum in Dubai

OliOli betekent ‘plezier’ in het Hawaiiaans. Het is tevens de naam van een museum in Dubai speciaal voor kinderen. Taxi-chauffeurs weten OliOli niet altijd te vinden. Dan is het handig om te weten dat het vlak naast de Oasis Mall ligt. We hebben ons hier laten afzetten. Het is dan 5 minuten lopen naar het gebouw van OliOli.

OliOli is een interactief museum, waar kinderen aan de slag kunnen met water, zwaartekracht, lego, muziek en projecties.

We kopen kaartjes voor 3 uur en die maken we gemakkelijk vol. Het museum is opgedeeld in een aantal kamers waar iets te doen is. De kaartjes zijn niet goedkoop, maar het is echt leuk en de begeleiding is goed. Sam (6) en Finn (4) vermaken zich enorm.

Een tijdelijke ervaring is dat ze dinosaurusbotten kunnen opgraven in een soort zandbak. Dit is wel aan hen besteed, want ze spelen op de iPad al maandenlang Crazy Dino Park.

Gewapend met een schapje, een kwastje en gehuld in een hesje en een stofbril mogen ze het zand betreden om botten te zoeken. Het zijn net echte archeologen. Het is tot hun vreugde heel snel raak en ze vinden een heuse dinoschedel. Daarna halen ze nog een klauw en diverse andere stukken van het skelet naar boven.

In OliOli is veel te doen. Na afloop is het lastig om te bepalen wat nou het leukst was. De vissen die ze mochten inkleuren en die daarna op een groot projectiescherm te zien waren? De netten waarin ze konden klimmen en klauteren? De Lego auto’s die ze van een schans mochten rijden? Het spelen met water?

Na lang beraad kiezen ze voor het uitgraven van de dinobotten. Maar eigenlijk was alles wel heel leuk.

Dreamscape VR

In Dubai is genoeg te doen op het gebied van Virtual Reality. Het VR-Park in de Dubai Mall is de gaafste VR ervaring die ik heb meegemaakt. De VR Zoo, eveneens in de Dubai Mall, was een beetje tegenvallend. Nu is er in de Mall of the Emirates ook een virtual reality ervaring gekomen: Dreamscape.

Bij Dreamscape moet je een tijdslot boeken en kies je uit één van de volgende drie opties: Alien Zoo, The Blu of Curse of the Lost Pearl. Het zijn interactieve films, waarin je zelf als het ware deel uitmaakt van de film.

Kinderen mogen er pas vanaf 10 jaar in, dus we kunnen niet samen tegelijk naar binnen. Ik kies voor de Alien Zoo en Annemarie voor de Curse of the Lost Pearl.

Beide ervaringen zijn erg cool om te doen. Je krijgt behalve een VR-bril ook sensors om je handen en voeten. Je kunt verder interacteren met sommige objecten in de film, die fysiek aanwezig zijn. Het geheel komt geloofwaardig over. Het maakt gebruik van het nieuwste van het nieuwste op VR gebied.

Het enige dat jammer is, is dat er slechts drie ‘films’ zijn om te beleven. Er zijn er wel meer in de maak. Als die klaar zijn, komen we zeker nog eens terug.

Nakheel Mall en Trampo Extreme

Een groot winkelcentrum op de Palm Jumeirah heeft even op zich laten wachten. Koopgrage toeristen moesten hun toevlucht nemen tot Mall of the Emirates en de Dubai Mall. Die reis van ruim vijftien minuten met de taxi is niet meer nodig, want sinds vorig jaar is er de Nakheel Mall, vernoemd naar het staatsbedrijf dat de Palm heeft ontwikkeld.

De Nakheel Mall ligt op loopafstand van ons hotel. We hoeven er alleen maar de straat voor over te steken. Via de Golden Mile Galleria en Al Ittihad Park lopen we zo naar de mall.

Het is een winkelcentrum dat vooral gericht is op toeristen en gezinnen. Dure merken worden afgewisseld door speelgoedwinkels en kledingzaken. Maar er zijn niet alleen winkels. Ook aan entertainment is gedacht.

Trampo Extreme & Fabyland

In de Trampo Extreme kunnen de kleintjes zich aardig uitrazen op trampolines en andere speeltoestellen. En voor ouders niet onbelangrijk, ze serveren er uitstekende koffie.

Het thema van deze week is Tom & Jerry. Er staat een speellabyrint en er wordt een show opgevoerd met poppen.

Verder zien we een Lego bouwcentrum, waar kinderen tegen betaling een uurtje met zoveel Lego aan de slag kunnen als ze willen. Fabyland is een soort indoor kermis. Ook hier is van alles te doen. Het is het beproefde recept, maar daarom niet minder leuk.

De food courts zijn extra luxe, waarschijnlijk om de veeleisende toerist tegemoet te komen. Het is best een grappig gezicht. De restaurants zijn hetzelfde. Zo zien we vertrouwde namen als de McDonalds en KFC. Maar in een omgeving die bedoeld lijkt voor een hoog culinair niveau. Om de mall nog wat nog meer aan te kleden, zijn er tevens diverse fonteinen te bewonderen.

De Nakheel Mall heeft voor ieder wat wils. En dan zijn nog niet eens alle winkels open. Ik schat dat zeker éénderde van de winkels en restaurants nog open moet gaan.

The Pointe

We willen via de Monorail die over het Palm Eiland loopt naar The Pointe gaan. Hier zijn we vorig jaar ook geweest en toen was het er heel rustig. We zijn benieuwd hoe het er nu bij ligt. Maar ons plan is nog niet uitvoerbaar aangezien het station nog niet af is.

Dan maar een taxi. Die kosten verrassend genoeg vanuit de mall 12 dirham extra. Als je die wilt besparen is het handig om een stukje buiten de mall een taxi aan te houden, bijvoorbeeld met de Careem taxi app.

The Pointe blijkt inmiddels tot leven gekomen. Er zijn veel meer restaurants en winkels open. Om het publiek te vermaken zijn er gratis kermisattracties en is er podium waarop goochelaars en dansers hun kunsten vertonen.

Sam maakt een paar foto’s van de zonsondergang met zijn eigen camera, zoals hij zijn vader dat heeft zien doen.

De Chicago Meatpackers heeft nog altijd heerlijke vleesjes aan de rand van The Pointe. Er wordt behalve aan het Monorail station nog gewerkt aan een fonteinenshow die de grootste zeefontein ter wereld moet worden. Het is duidelijk dat ook deze plek, met het prachtige uitzicht op hotel Atlantis The Palm, een toeristische trekpleister gaat worden.

Fairmont 2020

Wie denkt dat we deze voorjaarsvakantie op ski’s van pistes razen zit ernaast. Net als nu al een jaar of vijf achtereen zoeken we het warme emiraat Dubai weer op.

Hotel Fairmont the Palm is vorige keer zo goed bevallen, dat we hier weer een kamer geboekt hebben. De strategische ligging van het hotel op de stam van het Palm-scheireiland, zorgt ervoor dat we overal dichtbij zitten. Vorig jaar werd er rondom Fairmont druk gebouwd. We zijn benieuwd wat de stand van zaken is.

  • Booking.com

Boulevard en strand

Een brede boulevard is opgetrokken. Compleet met palmbomen en fonteinen. Het werk is nog niet helemaal klaar. Een indrukwekkende rij megahotels staat nog in de stijgers. De winkels langs de vers opgetrokken boulevard zijn dicht. Waarschijnlijk gaan die in het najaar open, als de Expo 2020 in Dubai is.

Het is dus nog rustig op de boulevard. Behalve Fairmont is alleen het Five hotel open. Een hip hotel dat op uitgaanspubliek gericht is.

Het strand is lekker rustig. Ideaal om rustig een wandeling te maken. Of wat aan yoga te doen.

De meeste bouwwerken hebben de Expo als deadline. Zoals het reuzenrad op Bluewaters Island. Maar ook het opvallende gebouw aan de Sheikh Zayed Road, dat Museum of the Future gaat heten. Zelfs met al deze onvoltooide bouwdrift is er genoeg nieuws te beleven in Dubai. We hebben weer een druk programma.

Mall of the Emirates

Zoals onze gewoonte is doen we de eerste dag boodschappen in de Mall of the Emirates. Omdat het vrijdag is en in Dubai het weekend op vrijdag en zaterdag valt, is het de drukste dag van de week in de Mall. We ontdekken een nieuwe attractie: Dreamscape. Een virtual reality ervaring die we zeker nog even gaan proberen later deze vakantie.

We eten bij restaurant California Pizza Kitchen. Daar serveren ze heerlijke pizza’s voor weinig geld. Het enige nadeel van eten in de Mall is dat er geen biertje bij gedronken mag worden. In de VAE, een Islamitisch land, is dat verboden. Uitzonderingen zijn er voor de hotels en voor vergunninghouders.

Om ons heen duiken berichten op over het zich verspreidende Corona-virus in de hele wereld. Ook de kranten in Dubai staan er vol mee. Vooralsnog valt het aantal besmettingen hier mee. We hopen dat het zo blijft.

Meer info over hotel Fairmont The Palm »

VR Park’s Sphere, Robocom & Virtual Rabbids in de Dubai Mall

In de Dubai Mall is altijd iets te doen. We gaan er een middagje heen zonder een duidelijk plan. We struinen langs de vele winkels, zien geamuseerd toe hoe mensen die nog nooit ijs in hun leven hebben gezien proberen te schaatsen op de Ice Rink, en voor we het weten zijn we aanbeland in het VR Park waar we vorig jaar de nodige lol hebben gehad.

Sam (5) was vorig jaar te klein om een attractie te kunnen doen. Nu is dat anders. Zijn interesse gaat allereerst uit naar een arcadekast met Mariokart erop. Het park is uitgebreid met arcadekasten en kermisattracties, waarschijnlijk om het wat meer body te geven. Daarna richten we ons op de virtual reality attracties.

Sphere

Sam probeert een Sphere. Hij wordt in een stoel gezet die beweegt. In zijn VR-bril ziet hij een racebaan en het is alsof hij meerijdt op een parcours. Wij kunnen als toeschouwers meekijken op het scherm erboven. Sam vind het prachtig. Hij wil nog een keer. Er zijn nog meer Spheres die hij zou kunnen proberen, maar we gaan verder om te kijken wat VR Park nog meer te bieden heeft.

Virtual Rabbids

Ik doe samen met hem de Virtual Rabbids ride. Dit is een autotje waarin je een VR-headset op zet en vervolgens door een virtueel landschap rijdt, in de wereld van de Raving Rabbids. Het is een ritje van 5 minuten. Erg leuk om te doen. Er zit een goede mix in van actie en tijd om rond te kijken. Heel belangrijk voor kleinere kinderen: het is niet donker en eng, zoals veel van het andere VR materiaal.

Robocom VR

Ik besluit nog een wat stevigere VR ervaring te proberen. Vorige keer hadden we Dune Bash, Dubai Drone en The Raft al gedaan. Deze keer neem ik plaats in een capsule voor Robocom VR. Dit is een ruimteschietspel, waarbij de capsule alle kanten op kan draaien. Daardoor krijg je de illusie dat je vliegt. Deze experience is 5 minuten. Erg intensief maar zeer bevredigend. Je kunt dit spel ook met meerdere spelers doen, wat in mijn geval helaas niet mogelijk was. Maar dat lijkt me ook erg leuk.

De conclusie is dat VR Park na een jaar nog steeds leuk is om te doen. Wat een voordeel is: de attracties kunnen per stuk afgerekend worden. Wie het pakket met 7 rides koopt, is minder dan 4 euro per keer kwijt. Zo kun je zelf bepalen hoeveel virtual reality je aankunt.

De Huawei Nova 4

Om het bezoekje aan de Dubai Mall nog iets interessanter te maken, ga ik op zoek naar een telefoon. Het nieuwe toestel van Huawei, de Nova 4, is net uitgekomen en beschikbaar in de VAE. In Nederland is deze telefoon nog niet te krijgen. En het prijskaartje van 450 euro (1799 dirham), wat de telefoon hier kost, zal dan waarschijnlijk een stuk hoger uitvallen.

Op de website van Huawei heb ik gezien dat de telefoon geleverd wordt met een gratis powerbank. Interessant extratje. Bij de eerste electronicawinkel blijken ze de powerbank niet te hebben. Ze willen me wel een alternatief aanbieden, maar dat is onder de maat. Gelukkig heb je in de Dubai Mall genoeg keuze. Nog vier andere winkels lopen we in. Allemaal in dezelfde gang. Elke keer is de powerbank er niet of hebben ze niet van de promotie gehoord. De moed zinkt me bijna in de schoenen.

Maar uiteindelijk bij Jumbo Electronics heb ik beet. De powerbank is beschikbaar. En ik krijg er nog een gratis koptelefoon van Sony bij voor de moeite. De geslepen verkoper probeert zijn vrijgevigheid uit te buiten met allemaal extra’s die ik moet aanschaffen, zoals een verzekering en screenprotectors. Hij probeert me zelfs nog een duurdere telefoon aan te smeren. Maar ik houdt mijn poot stijf en binnen een paar minuten mag ik me de trotse eigenaar noemen van een shiny Huawei Nova 4, compleet met powerbank en koptelefoon.

Het geeft aan dat de concurrentie enorm is. Het is dan ook niet voor niets de grootste shopping mall ter wereld.

Dragon Mart

Hoewel we zeker geen gebrek aan winkels hebben ervaren in de stad, hebben we toch weer een winkelcentrum op het programma staan. De Dragon Mart, een bijzonder winkelgebied, is het grootste Chinese winkelcentrum buiten China. Hier komen de gewone mensen uit Dubai hun inkopen doen. Ik heb wat ervaring met een Chinees winkelcentrum in China en ben benieuwd of het daar in de buurt komt.

Onze taxichauffeur uit India is er fan van. Hij komt er een paar keer per jaar. “Je kan er echt alles vinden” weet hij. “Het is enorm groot en producten zijn goedkoper dan in de andere malls.”

Hij woont al zestien jaar in Dubai en heeft ook zijn vrouw en zoon naar het emiraat laten overkomen. “Het is hier veilig en er is weinig corruptie” zegt hij. “Toen ik hier begon, was er bijna niets. En kijk nu eens om je heen. Amazing, toch?” Hoewel hij zijn thuisland mist, heeft hij zijn draai gevonden in Dubai.

De Dragon Mart ligt een stukje buiten de stad, dus hij kan in alle rust zijn verhaal houden. Als we er arriveren, zien we dat hij niet heeft overdreven waar het de grootte betreft. Het gebouw bestaat uit twee delen. Dragon Mart 1 is een langgerekte ‘draak’ met winkeltjes en kraampjes. Dragon Mart 2 is later gebouwd en bestaat uit meerdere verdiepingen met een centrale plaza.

Het is duidelijk geen luxe winkelgebied. De winkeltjes zijn volgestouwd met producten en de vloeren glimmen een stuk minder dan in Dubai gebruikelijk is.

We hebben niet specifiek iets op het oog, maar het vele speelgoed trekt natuurlijk de aandacht van de kinderen. Er is niet alleen speelgoed te krijgen: gadgets, kranen, bloemen, fietsen, lampen, je kunt het zo gek niet verzinnen of het is te vinden op de Dragon Mart.

Qatar Airways

We lopen al struinend tegen een kraampje aan met plastic vliegtuigen. Leuk voor het nieuwe kantoor. Niet duur en in Dragon Mart kun je bovendien afdingen. Ik bemachtig vliegtuigjes van Cathay Pacific, Turkish Airlines, Avianca, Jetstar en Qatar Airlines.

Als ik naar die laatste vraag, beweert de standhouder die eerst niet te verkopen. Hij gaat lachen en zegt dan zachtjes, “Ik heb hem wel hoor, maar alleen onder de toonbank.” Een gevolg van de politieke vete tussen Qatar en andere Arabische landen. In een anoniem pakketje krijg ik het Qatar vliegtuigje alsnog mee. “Maar niet vertellen dat ik hem aan je heb verkocht hè?”

De Dragon Mart wordt goed bezocht. We zijn er vroeg in de ochtend als sommige kraampjes nog dicht zijn, maar zelfs dan lopen er genoeg koopbeluste consumenten rond. Voor toeristen is de mall echter minder interessant. Er is niet veel te doen behalve winkelen en het is niet praktisch om spullen als meubels en lappen kunstgras en mee naar huis te nemen.

Orbi in Mirdif City Centre

Als het op shopping malls aankomt in Dubai, heb je genoeg te kiezen. Toch zijn we elke keer weer verbaasd als we een nieuwe bezoeken en merken hoe hoog de standaard is. Een simpel overdekt winkelcentrum tref je bijna nooit aan. De concurrentie is dusdanig hevig dat elke ‘mall’ iets unieks moet hebben om publiek te trekken.

Mirdif City Centre ligt wat verder naar de buitenkant van de stad, dat is de reden dat we hier nog niet geweest waren. Er is een nieuwe attractie voor kinderen gekomen die “Orbi” heet. Opgezet in een samenwerking tussen BBC World en SEGA belooft het de prachtige natuurbeelden van BBC Earth te combineren met de ervaringen die SEGA kan bieden.

Orbi is te vinden in een soort entertainmenthoek in de mall. Je vind hier Magic Planet, een bowlingcentrum en iFly Indoor Skydiving. Genoeg om je een hele dag te vermaken.

Als we bij Orbi aankomen, lopen er net een aantal schoolklassen naar buiten. Kinderen van een jaar of zes lopen in uniform voorbij. We worden verzocht een paar minuutjes te wachten tot ze vertrokken zijn.

Wanneer wij binnenkomen is Orbi verlaten. Er is een centrale ruimte waar je via een interactieve muur meer te weten kan komen over bepaalde dieren. Dit proberen we, maar het werkt niet zo lekker. We weten daarna niet zo goed wat te doen. Gelukkig komt er al snel een mevrouw aanlopen, die ons verzoekt in één van de bioscoopzalen te gaan zitten, omdat er een film begint.

We zien een documentaire over meerkatten op een scherm zo groot dat het zich kan meten met het Omniversum. Het geluid lijkt van alle kanten te komen. Een kamer verder is een scherm op een dusdanige wijze gemonteerd, compleet met wind, dat het lijkt alsof we vliegen over regenwouden en rivierbeddingen.

Zo lopen we van kamer naar kamer. Inmiddels hebben twee andere bezoekers zich bij ons aangesloten. We ervaren hoe het is om met -10 graden celsius op een bergtop te staan, staan midden tussen de olifanten op de savanne en in een 4D film met gorilla’s wordt een 3D film gecombineerd met multidimensionaal geluid, water, wind en zelfs beweging in de stoelen.

De slotattractie van Orbi is een kamer waarin je jezelf kunt fotograferen tegen een green screen om dit vervolgens op dieren geprojecteerd te zien. Heel leuk, je kunt er een hoop lol mee hebben. Alleen jammer dat er geen foto in de prijs van het kaartje inbegrepen zit.

Orbi is met kinderen zeker de moeite waard om te bezoeken. Het is wel een beetje vreemd om dieren alleen op scherm te zien. Nergens is een ‘echt’ dier in Orbi te bekennen. Maar je ziet wel unieke BBC Earth beelden, die het overigens wel moeten stellen zonder het commentaar van David Attenborough.

Na het bezoek aan Orbi, blijven we nog even hangen in Magic Planet en lopen dan naar buiten. Hier is ook het één en ander georganiseerd. We ontdekken dat er een speelplaats voor kinderen is aangelegd en zelfs een buitenbioscoop waar Kung-Fu Panda wordt gedraaid. Zo heeft Mirdif City Centre aardig wat verrassingen in petto.

Al Ittihad Park & The Golden Mile

De ontwikkeling van de Palm Jumeirah begint goed op gang te komen. Het eiland is bijna volgebouwd. Tegenover ons hotel is één van de laatste aanwinsten gevestigd. Een winkelcentrum dat de pretentieuze naam Golden Mile (niet te verwarren met Green Mile) Galleria draagt.

Het is gelegen tegenover ons hotel. We kunnen hier eenvoudig terecht om wat boodschapjes te doen of om wat te eten. Deze mall is vooral gericht op lokaal gebruik. Er zijn kinderdagverblijven, tandartsen, apotheken en er is een kliniek gevestigd.

De palm is geen goedkope plaats om te wonen. Zoals te zien is op propertyfinder.ae kost een appartement met twee slaapkamers tot 1 miljoen euro. De mall straalt deze luxe uit met blinkende marmeren vloeren en rijkversierde plafonds.

De winkels die er zijn, zijn stuk voor stuk kunstwerkjes om te zien.

Al Ittihad Park

Als een soort binnentuin voor de Golden Mile en naastgelegen appartementen ligt Al Ittihad Park. Dit parkje bevat een hardloopbaan, diverse speeltuintjes en fonteintjes.

We lopen hier een rondje en zien veel kinderen. Witte kinderen die met Aziatisch ogende vrouwen op pad zijn. Ik gok dat het nannies zijn en dat de ouders aan het werk zijn.

Via het gelijknamige monorail-station is het park eenvoudig bereikbaar. We maken gebruik van dit station om naar Palm Gateway station te reizen, en van daaruit op de Dubai Tram te stappen en The Walk te bezoeken. De aansluiting is inmiddels beter geregeld dan in 2016, met een overdekt looppad tot aan het station.

Als je hotel net zoals Fairmont op het palmeiland ligt, dan is de Golden Mile handig om goedkoop een drankje of een broodje te halen. Bijvoorbeeld een super lekkere milkshake bij “BR” kost met 20 dirham maar een derde van de prijs die wordt gevraagd bij het hotel.

Als je van ver moet komen, is Golden Mile te beperkt en kun je beter doorreizen naar Atlantis of The Pointe. Of je moet nog even wachten op de Nakheel Mall die nog in aanbouw is. Deze sluit aan op de Golden Mile en belooft behoorlijk ambitieus te worden.