The Dubai Mall Zabeel

De Dubai Mall is het grootste overdekte winkelcentrum ter wereld. Je zou denken, dan zijn er genoeg winkels. Maar het zou Dubai niet zijn als de sheik in al zijn wijsheid niet had besloten om er nog een vleugel bij te bouwen.

The Dubai Mall Zabeel is via een loopbrug te bereiken. Op de loopbrug zijn verschillende objecten en kunstwerken neergezet. Ze zijn een leuke manier om aandacht te genereren en zullen het goed doen op de social media.

De nieuwe vleugel van de mall is niet zo groot en de meeste winkels zijn nog niet open. Wel is er een elektronische kartbaan open. Een leuke nieuwe attractie. Omdat de elektrische karts geluidloos zijn, hebben ze een kunstmatig geluid toegevoegd dat een formule-1 auto moet nabootsen.

Meerdere verdiepingen zijn in gebruik genomen als parkeergarage. De winkels die zich op het winkelniveau bevinden zullen het zwaar krijgen, is mijn idee. Nog niet veel mensen maken de oversteek naar Zabeel vanuit het hoofdgebouw van de Dubai Mall. Er is ook een food court. Een tip als je rustig wilt eten.

Na een kort rondje door Zabeel houden we dat deel van de Dubai Mall snel voor gezien en begeven we ons naar het hoofdgebouw. Hier zijn ook nieuwe attracties te vinden zoals een spiegeldoolhof genaamd Mirror Maze. Leuk om te proberen. Je hebt echt geen idee waar je bent!

VR Park

We kopen daarna een kaart voor het VR Park, maar tot onze teleurstelling is dit park erop achteruit gegaan. Blijkbaar zijn de attracties die VR-technologie gebruiken te duur in ontwikkeling en onderhoud. Om het te compenseren zijn er reguliere kermisattracties toegevoegd, maar daarvoor komen we niet naar een VR Park.

Leegstand

Ondanks dat de Dubai Mall het drukste winkelcentrum van heel Dubai is, zien we toch veel leegstand. Ook is de rotatiesnelheid van winkels hoog. Blijkbaar is het lastig voor al die winkels om het hoofd boven water te houden in dit toppunt van commercie.

Die leegstand is niet alleen in de Dubai Mall waarneembaar, maar ook in andere gebieden. Soms vraag je je af hoe een winkel die nauwelijks klanten krijgt en waar het vol staat met personeel kan overleven. Dat blijkt dus ook in Dubai niet onbeperkt mogelijk. Maar altijd als je denkt dat er nu wel even genoeg gebouwd is, komt er toch weer wat nieuws bij.

Gelukkig is de Grill Shack er nog. Een restaurant aan de rand van het food court waar ze uitstekende biefstukjes hebben. Het uitzicht op de Dubai Ice Rink maakt het een leuk plekje om te eten.

Huawei P30 Pro

Net als vorig jaar koop ik een nieuwe telefoon in de Dubai Mall. Bij Jumbo Electronics bespaar ik niet alleen 100 euro op de toch al niet dure Huawei P30 Pro, maar krijg ik er ook nog een Ferrari rugtas en powerbank gratis bij.

De Huawai Mate 30 Pro 5G is het nieuwe paradepaardje van Huawei. Er wordt veel mee geadverteerd in Dubai. De naam is bijna hetzelfde als die van de P30 Pro, maar toch is dit een geheel andere telefoon. Het schijnt qua hardware de beste smartphone van dit moment te zijn, maar door de problemen tussen Amerika en China draaien er geen Android apps op, wat de telefoon nagenoeg waardeloos maakt. Die laat ik dus maar links liggen.

Bij het uitreizen uit Dubai kunnen we de BTW van 5% terug vragen Dit was vorig jaar fout gegaan. We hebben geleerd van die ervaring en nu expliciet om de sticker gevraagd die nodig is om de BTW te kunnen claimen. Hopelijk gaat dat weer een paar tientjes besparen.

Laguna Waterpark in La Mer

In een land waar het altijd warm is, is een waterpark een goed idee. In Dubai zijn er maar liefst vier, waarvan we er drie al bezocht hebben: Wild Wadi, Aquaventure en Legoland Waterpark. Om het kwartet vol te maken gaan we deze keer naar Laguna. Dit is een nieuw waterpark dat gebouwd is als onderdeel van het gebied La Mer.

Laguna is niet het grootste waterpark van de vier, maar wel heel leuk. Je hebt er zowel spannende glijbanen als kinderbadjes. Het park is niet overdreven druk. De entreeprijs is redelijk. Zeker omdat op sommige momenten kinderen gratis naar binnen kunnen onder begeleiding van een volwassene.

Onze kinderen hebben er zin in. Al blijkt dat ze na binnenkomst in het park eigenlijk niet nat willen worden. Wat lastig is in een waterpark. Gelukkig zetten ze zich na een tijdje grotendeels over hun schroom heen en kunnen we de glijbanen gaan uitproberen. We kunnen ons hier goed een dagje vermaken.

Er zijn 6 glijbanen. Eervolle vermeldingen wil ik geven aan de Manta en de Constrictor.

In de Manta neem je plaats in een raft, met maximaal 4 personen. Je gaat daarna van een brede glijbaan, die verschillende stroomversnellingen heeft en de raft steeds van oriëntatie verandert, waardoor hij leuk is om meerdere keren te doen.

De Constrictor kun je met zijn tweeën doen in een zwemband. Deze glijbaan heeft lichtjes en ‘illusies’. Er is verder ook een surfkanon genaamd WaveOz 180. We testen dit zelf niet, maar het is gaaf om te kijken hoe mensen proberen overeind te blijven.

Net als we weg willen gaan, start er een leuke goochelshow voor kinderen.

La Mer

Een belangrijke troefkaart van Laguna is dat het in het hart van La Mer ligt. Dit strandgebied, ontwikkeld door Meraas, is het drukst bezochte van Dubai. De vele winkeltjes en de gebouwen die opgetrokken zijn in oud-Europese stijl maken het een gezellige plek om rond te lopen en wat te eten.

Wij lopen op goed geluk naar binnen bij Aprons & Hammers. Dit blijkt het beste visrestaurant van Dubai te zijn, afgaande op de award die ze de afgelopen 7 jaar hebben gewonnen. De vis is inderdaad heel lekker en het is niet duur. Goede tip als je hier gaat eten: ze serveren ook alcohol op het dakterras.

Er zijn heel dingen voor kinderen te doen in La Mer. Ze kunnen graven met echte graafmachines. Springen op springkussens in de Hawa Hawa. Klimmen en klauteren. Er zijn speeltuinen en kermisattracties. En natuurlijk een ballenbak. Het mag geen verrassing zijn dat er diverse megahotels opgetrokken worden rondom La Mer.

Bollywood Park

Eén van de meest opmerkelijk pretparken die deel uitmaken van Dubai Parks & Resorts is het Bollywood Park. Dit themapark is geheel in stijl opgetrokken van Bollywood; de Indiase filmindustrie.

Nu hebben wij totaal geen kaas gegeven van deze filmwereld. De hoofdrolspelers van de diverse films zeggen ons niets. Maar daar laten we ons niet door tegenhouden. Wat research op internet leert dat het niet nodig is dus gaan we vol goede moed naar binnen.

Het park opent pas om 13:00 uur en dat is niet voor niets. De meest mensen komen pas in de avond binnen. Omdat het overdag heel rustig is kunnen we de attracties zonder wachtrijen bekijken. We hebben dat in Dubai in bijna elk park meegemaakt. Het doolhof waar je een wachtrij zou verwachten rennen we in sneltempo door. Heerlijk. Het is heel wat anders dan een uur in de rij staan voor een achtbaantje van vijf minuten, zoals we van de Efteling en Euro Disney gewend zijn.

Het park is mooi gemaakt. De Indiase sfeer zit er goed in. Omdat het over de filmwereld gaat zijn alle attracties voorzien van beelden. Soms in 3D, soms met gigantische schermen.

Attracties

De attracties hebben films, acteurs of sporters als onderwerp. Zo is er een verhaal rondom een cricketlegende. In een andere attractie vlieg je mee met superheld Krrish om de aarde te redden.

Het zijn leuke attracties om te doen, maar we zijn er redelijk snel doorheen. Misschien komt het omdat er geen wachtrijen zijn. Maar 6 attracties is ook wel wat weinig, vind ik. Het park ontbeert een echte achtbaan – die is wel in aanbouw, net als een aantal andere nieuwe attracties.

Shows

Het gebrek aan attracties wordt opgevuld met shows. Er zijn de hele dag door dansvoorstellingen in het park. Uiteraard typisch Indiaas. Dat is wel heel gaaf om te zien.

We zijn zo’n beetje de enige Europeanen in het park. Het publiek komt overwegend uit India of het Midden-Oosten. Wat ook wel logisch is gezien het thema. Maar daardoor is het juist leuk als Europeaan om hier te komen. Je ziet een leuk stukje van India zonder er heen te hoeven gaan.

We hebben nu alle parken van Dubai Parks & Resorts bezocht. Riverland, Legoland, Legoland Waterpark, Motiongate en Bollywood.

Bollywood park is een mooi vormgegeven themapark. Het gaat echter te ver om het aan te raden; daarvoor is het aantal attracties nog te beperkt. Als de nieuwe ‘rides’ klaar zijn loont het de moeite om dit park aan te doen. Zeker als je een dagkaart koopt voor alle parken mag je Bollywood Park niet links laten liggen. Maar anders zijn Motiongate en Legoland betere keuzes op dit moment.

Wonder Maze

Riverland heeft nog een leuke extra attractie: het grootste verplaatsbare labyrint ter wereld, de Wonder Maze. Uiteraard lopen we daar niet voorbij zonder alle geheimen in dat doolhof te ontrafelen.

In Riverland is het opvallend rustig. Sommige restaurants zijn dicht. Degenen die open zijn, lopen niet over van klandizie. Verdere ontwikkeling moet daar verandering in brengen.

Er zou nog een park bij moeten komen. Ook het enorme Legoland hotel dat in aanbouw is zal het aantal bezoekers ongetwijfeld doen toenemen. Het is het beproefde recept in Dubai. Gewoon door blijven bouwen, dan komen de bezoekers wel.

Global Village 2019

Global Village is een vast programmaonderdeel van onze vakanties in Dubai. Het was onze vierde editie, na Global Village 2016, 2017 en 2018. In dit enorme seizoensgebonden pretpark is altijd iets te beleven. Ook deze keer werden we niet teleurgesteld.

De landenpaviljoens lijken elk jaar groter te worden. Dit jaar is de focus op de Arabische wereld toegenomen. Europe, Amerika en Afrika hebben als continent één paviljoen, waar kleine moslimlanden als Yemen en Libanon eigen paviljoens hebben en eveneens verschillende eettentjes uitbaten.

De Nederlandse invloed is beperkt tot één grote klomp in het Europa-paviljoen en een ‘Holland Mill’ op de kermis. Er kunnen ook nog steeds ergens poffertjes gegeten worden met een Nederlands vlaggetje erin. Maar deze kraam verkoopt nu ook Thaise lekkernijen.

In het paviljoen van Saudi-Arabië is live muziek. Een westers geklede vrouw die er wat te uitdagend op danst, wordt door de beveiliging vriendelijk doch dringend verzocht daarmee op te houden. Het herinnert eraan dat we hier wel in een moslimland zijn.

Als we op zoek gaan naar ergens om een crêpe te eten, lijken die kraampjes van het terrein verbannen. In plaats daarvan zien we om de drie meter een standje met Turks ijs, Turks brood, Turkse pizza of Turkse kebab. De Turkse invloed op deze editie van Global Village is groot.

Circus, drijvende markt en Wheel of the World

Een nieuwe attractie is een heus Circus met een leuke show van een half uurtje, waar je voor 10 dirham naar mag komen kijken (2 euro). De moeite waard. Uiteraard zijn er op het hoofdpodium ook nog steeds continu voorstellingen.

Een ander nieuw element is de drijvende markt. Een rij bootjes bevolken het kanaal. Het is een populaire toevoeging maar voor ons met de kinderwagen wat minder praktisch.

De kermis houdt ons wel weer even bezig. We stappen in het Wheel of the World en zien we hoe uitgestrekt dit park is.

Global Village is en blijft een aanrader voor wie Dubai bezoekt. Al was het maar om sjeiks met een levensgrote pluche banaan rond te zien zeulen.

Al Ittihad Park & The Golden Mile

De ontwikkeling van de Palm Jumeirah begint goed op gang te komen. Het eiland is bijna volgebouwd. Tegenover ons hotel is één van de laatste aanwinsten gevestigd. Een winkelcentrum dat de pretentieuze naam Golden Mile (niet te verwarren met Green Mile) Galleria draagt.

Het is gelegen tegenover ons hotel. We kunnen hier eenvoudig terecht om wat boodschapjes te doen of om wat te eten. Deze mall is vooral gericht op lokaal gebruik. Er zijn kinderdagverblijven, tandartsen, apotheken en er is een kliniek gevestigd.

De palm is geen goedkope plaats om te wonen. Zoals te zien is op propertyfinder.ae kost een appartement met twee slaapkamers tot 1 miljoen euro. De mall straalt deze luxe uit met blinkende marmeren vloeren en rijkversierde plafonds.

De winkels die er zijn, zijn stuk voor stuk kunstwerkjes om te zien.

Al Ittihad Park

Als een soort binnentuin voor de Golden Mile en naastgelegen appartementen ligt Al Ittihad Park. Dit parkje bevat een hardloopbaan, diverse speeltuintjes en fonteintjes.

We lopen hier een rondje en zien veel kinderen. Witte kinderen die met Aziatisch ogende vrouwen op pad zijn. Ik gok dat het nannies zijn en dat de ouders aan het werk zijn.

Via het gelijknamige monorail-station is het park eenvoudig bereikbaar. We maken gebruik van dit station om naar Palm Gateway station te reizen, en van daaruit op de Dubai Tram te stappen en The Walk te bezoeken. De aansluiting is inmiddels beter geregeld dan in 2016, met een overdekt looppad tot aan het station.

Als je hotel net zoals Fairmont op het palmeiland ligt, dan is de Golden Mile handig om goedkoop een drankje of een broodje te halen. Bijvoorbeeld een super lekkere milkshake bij “BR” kost met 20 dirham maar een derde van de prijs die wordt gevraagd bij het hotel.

Als je van ver moet komen, is Golden Mile te beperkt en kun je beter doorreizen naar Atlantis of The Pointe. Of je moet nog even wachten op de Nakheel Mall die nog in aanbouw is. Deze sluit aan op de Golden Mile en belooft behoorlijk ambitieus te worden.

Motiongate Dubai

Eén van de vier pretparken in Dubai Parks & Resorts is Motiongate. Legoland en het Legoland Waterpark hadden we al een keer bezocht. Op ons lijstje stonden Motiongate en Bollywood Park. Omdat we vroeg ter plaatse zijn en Bollywood pas om 13:00 uur open gaat, besluiten we voor Motiongate een kaartje te kopen.

We worden niet teleurgesteld. Motiongate is het park van Dreamworks. Met franchises als Ghostbusters, Shrek, Kung-Fu Panda, de Smurfen en The Hunger Games kun je heel wat kanten op.

Het park is primair ingericht voor kinderen. Finn vind het een beetje te eng, maar als hij wil mag hij zelfs in sommige achtbanen, met zijn 3 jaar. Er is, zeker voor kinderen tot 12 jaar, van alles te doen. Sam (5) vermaakt zich kostelijk en toont een wonderbaarlijke voorliefde voor snelle achtbanen, wat hij niet van zijn vader heeft.

Wie de meest extreme achtbanen zoekt met loopings en absurde snelheden, komt in Motiongate minder goed aan zijn trekken. Het park heeft een ‘Bullet Train’ die verticaal vertrekt, maar verder zijn de ‘rides’ vooral bedoeld om je mee te nemen in de diverse titels als Kung-Fu Panda, Shrek en Ghostbusters.

Wij vinden de Kung-Fu Panda attractie “Unstoppable Awesomeness” de beste. Deze neemt je mee in een boot, waarbij je door een 3D-geprojecteerde wereld raast en de nodige druppels water over je heen regenen. Een eervolle vermelding krijgt het achtbaantje behorende bij The Green Hornet. Er is een goede mix van binnen en buitenattracties.

Het is tijdens ons bezoek overigens bijzonder rustig in het park. Dat maakt dat we nergens langer dan 10 minuten hoeven te wachten bij de attracties. Wel zo lekker.

Eind van de middag schuiven we aan in het Dreamworks theater, om een “Step-Up” dansshow te aanschouwen die inbegrepen is in het kaartje.

Riverland biedt genoeg mogelijkheden om na het parkbezoek iets te eten. In het park eten is niet aan te raden, want veel anders dan patat en pizza voor woekerprijzen wordt er niet aangeboden.

Global Village 2018

Als we in Dubai zijn, slaan we Global Village niet over. Dit grootste tijdelijk opgezette themapark blijft leuk om te bezoeken. Het was ons derde jaar op rij. Zie voor vorige jaargangen: Global Village 2016 en Global Village 2017.

We hadden een vrijdag uitgezocht om te gaan. Dat is de drukste dag van het weekend in Dubai. We wisten dat het daardoor wat drukker zou zijn, maar op de massale drukte die we aantroffen waren we toch niet helemaal voorbereid. De uitgestrektheid van het park en de strakke organisatie zorgden er echter voor dat alles in goede banen liep.

Er zijn dit keer meer en grotere landenpaviljoens dan ooit. Nederland is wederom niet vertegenwoordigd met een paviljoen, maar wel met twee pofferjeskramen.

Interessant vond ik de paviljoens van Japan en Korea, waar gadgets te vinden zijn.
Het blijft opvallend welke obscure moslimlanden de grootste paviljoens hebben. Zo was Bosnië deze keer groots aanwezig, evenals Syrië en Jemen. Wie vrienden of vijanden van elkaar zijn, maakt daarbij niets uit. Iran was vertegenwoordigd evenals de Verenigde Staten.

Het voordeel van de vrijdag is dat dan ook de grote artiesten naar Global Village komen. Meestal zijn het lokale helden, deze keer was het Liam Payne, voormalig lid van One Direction. Hij werd opgewacht door honderden gillende moslima’s. Het is duidelijk dat Global Village internationaal zeer serieus wordt genomen. Maar dat mag ook wel gezien de enorme hoeveelheid bezoekers.

Het grootste gedeelte van onze tijd besteedden we in kermisgedeelte. Hier zijn weer leuke attracties voor jong en oud te vinden. Sam en Finn waren niet weg te slaan bij een achtbaantje speciaal voor kleuters en een gigantisch springkussen.

We konden hard lachen om de mensen die we zagen rondlopen met gigantische pluchen beesten. Tot we zelf een hoofdprijs hadden gewonnen en een zwaan van een meter met ons meezeulden. Sam en Finn waren er maar wat trots op!

Creek Park

Het gebied waar het Dolphinarium en Children’s City onderdeel van uitmaken is het Creek Park. Dit stadspark ligt aan de Dubai Creek en is 96 hectare groot. Het is één van de oudste en grootste stadsparken van Dubai.

Het park is prachtig onderhouden en er is genoeg te doen. Behalve het Dolphinarium en Children’s City kun je er op skelters rijden, langs de waterkant lopen of barbecuen. Dat laatste doen veel locals in het park. Er zijn speciale vaste barbecues en ook winkeltjes waar je spullen kunt kopen mocht je iets vergeten zijn mee te nemen.

Wij hebben ons beperkt tot een wandeling langs de vele speeltuintjes in het Creek Park waar de kids zich prima vermaakten. Er is ook een kabelbaantje, maar die bleek dicht te zijn.

Tegenover Creek Park is is een exclusieve jachthaven gelegen, met daarnaast het opleidingscentrum van Emirates Airlines. Er landden regelmatig watervliegtuigen in de Creek, wat wel een bijzonder gezicht is.

Dubai Miracle Garden

Wie denkt dat de Keukenhof de grootste bloementuin ter wereld is, vergist zich. De Dubai Miracle Garden meet 72000 m2 en mag zich daarmee de grootste noemen. Voltooid eind 2013 is dit één van de nieuwere attracties van Dubai. Vorig jaar trok de Dubai Miracle Garden 1 miljoen bezoekers.

De locatie van de Dubai Miracle Garden is net buiten de stad, op het terrein van Dubailand, het bekende maar nooit gerealiseerde superpretpark. Jaren na de kredietcrisis worden er nu toch stapje bij beetje losse attracties gebouwd, waaronder dus de Miracle Garden.

Dubailand

In de omgeving van de Miracle Garden is alles nog kale woestijn, wat de bloementuin een extra bijzonder aanzicht geeft. Het is met recht een oase van bloemen. Er is in dit hete klimaat 757,082 liter water per dag nodig om de bloemen in leven te houden.

DSC04511

De Miracle Garden wordt veel bezocht door schoolkinderen. Een hele stoet gele schoolbussen stond bij de ingang. We merkten dat het park voor locals is gebouwd. Bij de WC is een mogelijkheid om je voeten te wassen en er is een kleine, met bloemen versierde, moskee op het terrein. Het Allahu akbar klinkt op de voorgeschreven tijden enthousiast uit de luidsprekers.

Moskee

Waar bloemen zijn, verwacht je Nederlandse invloed en die is er dan ook. Er staan bijvoorbeeld twee molens.

Molens

Andere aandachtstrekkers zijn een kleine Eiffeltoren en bouwwerken gemaakt van sinaasappels, waaronder een replica van de Burj Khalifa. Die laatste is natuurlijk weer het grootste… (ja, je raad het al) met sinaasappels gebouwde kunstwerk.

Sinaasappelburj

Het is een mooie tuin, waar genoeg te doen is. Wie honger heeft kan terecht bij één van de vele kraampjes voor ijs, een crèpe of een andere versnapering. Langs de rand van het park zijn zitjes gemaakt, zodat groepen hier kunnen ontspannen. Een uurtje of twee kun je je hier met gemak vermaken.

Bloemensam

Bloemenmevrouwtje

Annemarie

De toegangsprijs is schappelijk: 30 dirham (ongeveer 7 euro). We hadden er een leuk uitje voor. Naast de Miracle Garden ligt bovendien nog een andere attractie die de moeite van het bezoeken waard is, de Butterfly Garden.

De vrouw en de taxi

Wij hadden een taxi genomen naar de Miracle Garden. Dat moet ook wel, er is geen metro- of tramstation in de buurt. De taxi die ons oppikte, werd bestuurd door een vrouw. Dat is bijzonder in Dubai, want we hadden hier alleen nog maar mannelijke taxichaffeurs gezien.

Onze chauffeuse had een heus bedrijfskostuum aan, voorzien van hoofddoek. Ik hoopte in dit vrouw-onvriendelijke land dat deze mevrouw ons snel en vakkundig naar de plaats van bestemming zou brengen. Maar helaas. In plaats van vooroordelen te ontkrachten, bevestigde ze die eerder.

Het begon er al mee dat ze de weg niet wist naar de Dubai Miracle Garden. Dat ging ze aan haar mannelijke collega’s vragen. Met veel uitleg en armgebaren wisten die haar duidelijk te maken waar ze moest zijn. Maar zeker van haar zaak leek ze nog allerminst.

Eenmaal onderweg probeerde ze de tijd dat wij hadden zitten wachten goed te maken, door als een dolle door het verkeer te slalommen. Met twee kinderen achterin waren wij daar niet zo van gecharmeerd. Onderweg vroeg ze nog een keer of drie de weg. Onnodig, want zo moeilijk was het niet. Toch wist ze het nog te presteren de verkeerde afslag te nemen, bewegwijzering domweg negerend. Via half afgebouwde zandweggetjes kwamen we uiteindelijk toch op de plaats van bestemming.

Hoewel deze taxichauffeuse geen beste beurt maakte, lijkt het op een stapje in de goede richting als moslimvrouwen beroepen kunnen beoefenen die voorheen voorbehouden waren voor mannen in de conservatieve Verenigde Arabische Emiraten.

Zabeel Park en de Dubai Garden Glow

Zabeel Park is een groot stadspark gelegen tussen het oude centrum van Dubai en de Dubai Mall. Entree is 5 dirham (1,25 euro) waardoor het niet overdreven druk is. Het park wordt veel door locals gebruikt om feestjes te geven, te picknicken en te barbecuen.

Er rijdt een treintje over het terrein. Geen overbodige luxe, want het park is erg uitgestrekt. We reden langs het Stargate themapark, waar een enorm vierkant gebouw in aanbouw is. Dit moet het ‘Dubai Frame’ worden: een soort schilderijlijst met een glazen loopbrug bovenin, waar je een fantastisch uitzicht moet hebben op het oude en het nieuwe Dubai.

DSC04058

Het ontwerp werd bedacht door Nederlander Fernando Donis. In een wedstrijd georganiseerd door ThyssenKrupp won hij $100,000 met zijn concept. Als deze nieuwe attractie klaar is moeten we maar eens komen kijken.

Dubai Garden Glow

Dubai Garden Glow, het themapark waar wij voor kwamen, is te bereiken via een loopbrug over de Sjeik Zayed road.

De Dubai Garden Glow is een verzameling kunstwerkjes die allemaal fraai verlicht zijn. Het park is 40 hectare groot en 150 verschillende kunstenaars hebben een bijdrage geleverd. Er zijn 4 miljoen energiezuinige lampjes verwerkt in de kunstwerken.

Omdat dit Dubai is, moet er een superlatief aan te verbinden zijn. In dit geval is dat “het grootste verlichte themapark ter wereld”.

We waren relatief vroeg in het park, rond 18:00 uur. Dan is er nog niet veel te beleven. Maar zodra de zon ondergaat, transformeert het gebied in een waar sprookjesland.

DSC04092

Er wordt een mooie lichtshow gegeven op vaste tijden. Wie rondloopt in het park komt van alles tegen. Dieren, planten en gebouwen. Zelfs de Hollandse tulpen ontbreken niet.

DSC04120-HDR

DSC04152-HDR

Wie wat wil eten kan terecht bij een stoet eetkarren, die gerechten uit verschillende landen verkopen. Duits, Thais, Arabisch, Vietnamees, Italiaans en ook Nederlands. Bij de Nederlandse kar verkopen ze Poffertjes (mini pancakes) en stroopwafels. De Indiërs in de bediening herkenden ons niet als Nederlanders. Maar ze kunnen prima poffertjes bakken.

Eén van de trekpleisters van het park is een kleine versie van de Sheikh Zayed Grand Mosque uit Abu Dhabi, die gebouwd is met 90.000 porseleinen potjes, borden en lepels.

Ook vinden we in het park een 12 meter hoge replica van de Burj Khalifa, die bestaat uit 330.000 medicijnen flesjes gevuld met gekleurd water. Daarmee sleept dit schaalmodel nog een nieuw wereldrecord binnen, die van “largest national landmark made from recycled materials”. Je moet er maar opkomen.