The Dubai Mall Zabeel

De Dubai Mall is het grootste overdekte winkelcentrum ter wereld. Je zou denken, dan zijn er genoeg winkels. Maar het zou Dubai niet zijn als de sheik in al zijn wijsheid niet had besloten om er nog een vleugel bij te bouwen.

The Dubai Mall Zabeel is via een loopbrug te bereiken. Op de loopbrug zijn verschillende objecten en kunstwerken neergezet. Ze zijn een leuke manier om aandacht te genereren en zullen het goed doen op de social media.

De nieuwe vleugel van de mall is niet zo groot en de meeste winkels zijn nog niet open. Wel is er een elektronische kartbaan open. Een leuke nieuwe attractie. Omdat de elektrische karts geluidloos zijn, hebben ze een kunstmatig geluid toegevoegd dat een formule-1 auto moet nabootsen.

Meerdere verdiepingen zijn in gebruik genomen als parkeergarage. De winkels die zich op het winkelniveau bevinden zullen het zwaar krijgen, is mijn idee. Nog niet veel mensen maken de oversteek naar Zabeel vanuit het hoofdgebouw van de Dubai Mall. Er is ook een food court. Een tip als je rustig wilt eten.

Na een kort rondje door Zabeel houden we dat deel van de Dubai Mall snel voor gezien en begeven we ons naar het hoofdgebouw. Hier zijn ook nieuwe attracties te vinden zoals een spiegeldoolhof genaamd Mirror Maze. Leuk om te proberen. Je hebt echt geen idee waar je bent!

VR Park

We kopen daarna een kaart voor het VR Park, maar tot onze teleurstelling is dit park erop achteruit gegaan. Blijkbaar zijn de attracties die VR-technologie gebruiken te duur in ontwikkeling en onderhoud. Om het te compenseren zijn er reguliere kermisattracties toegevoegd, maar daarvoor komen we niet naar een VR Park.

Leegstand

Ondanks dat de Dubai Mall het drukste winkelcentrum van heel Dubai is, zien we toch veel leegstand. Ook is de rotatiesnelheid van winkels hoog. Blijkbaar is het lastig voor al die winkels om het hoofd boven water te houden in dit toppunt van commercie.

Die leegstand is niet alleen in de Dubai Mall waarneembaar, maar ook in andere gebieden. Soms vraag je je af hoe een winkel die nauwelijks klanten krijgt en waar het vol staat met personeel kan overleven. Dat blijkt dus ook in Dubai niet onbeperkt mogelijk. Maar altijd als je denkt dat er nu wel even genoeg gebouwd is, komt er toch weer wat nieuws bij.

Gelukkig is de Grill Shack er nog. Een restaurant aan de rand van het food court waar ze uitstekende biefstukjes hebben. Het uitzicht op de Dubai Ice Rink maakt het een leuk plekje om te eten.

Huawei P30 Pro

Net als vorig jaar koop ik een nieuwe telefoon in de Dubai Mall. Bij Jumbo Electronics bespaar ik niet alleen 100 euro op de toch al niet dure Huawei P30 Pro, maar krijg ik er ook nog een Ferrari rugtas en powerbank gratis bij.

De Huawai Mate 30 Pro 5G is het nieuwe paradepaardje van Huawei. Er wordt veel mee geadverteerd in Dubai. De naam is bijna hetzelfde als die van de P30 Pro, maar toch is dit een geheel andere telefoon. Het schijnt qua hardware de beste smartphone van dit moment te zijn, maar door de problemen tussen Amerika en China draaien er geen Android apps op, wat de telefoon nagenoeg waardeloos maakt. Die laat ik dus maar links liggen.

Bij het uitreizen uit Dubai kunnen we de BTW van 5% terug vragen Dit was vorig jaar fout gegaan. We hebben geleerd van die ervaring en nu expliciet om de sticker gevraagd die nodig is om de BTW te kunnen claimen. Hopelijk gaat dat weer een paar tientjes besparen.

Dubai Marina 2020

De Dubai Marina is een plek in Dubai waar we graag heen gaan. De haven met zijn talloze luxe jachten, het kanaal met aan beide kanten gezellige restaurants. Boten die af en aan varen. Er is van alles te zien.

De laatste keer dat we in de Dubai Marina waren, was in 2017. Net als toen heb ik foto’s gemaakt. Hierop is goed te zien dat er flink is bijgebouwd.

Het lijkt wel of ze elke postzegel grond willen volbouwen met wolkenkrabbers. Het is zowel indrukwekkend als lachwekkend.

De boulevard wordt tegenwoordig behalve door hardlopers ook door elektrische stepjes gebruikt. De eerste keer dat we ze in grote getale zien in Dubai.

Er is enorm veel keuze uit restaurants, maar we weten waar we moeten zijn. Het tentje waar we gaan zitten heet 800-Pizza. Ze maken er uitstekende pizza’s! En niet onbelangrijk voor onze kids: er pal naast ligt een speeltuin waar ze zich goed vermaken.

Nakheel Mall en Trampo Extreme

Een groot winkelcentrum op de Palm Jumeirah heeft even op zich laten wachten. Koopgrage toeristen moesten hun toevlucht nemen tot Mall of the Emirates en de Dubai Mall. Die reis van ruim vijftien minuten met de taxi is niet meer nodig, want sinds vorig jaar is er de Nakheel Mall, vernoemd naar het staatsbedrijf dat de Palm heeft ontwikkeld.

De Nakheel Mall ligt op loopafstand van ons hotel. We hoeven er alleen maar de straat voor over te steken. Via de Golden Mile Galleria en Al Ittihad Park lopen we zo naar de mall.

Het is een winkelcentrum dat vooral gericht is op toeristen en gezinnen. Dure merken worden afgewisseld door speelgoedwinkels en kledingzaken. Maar er zijn niet alleen winkels. Ook aan entertainment is gedacht.

Trampo Extreme & Fabyland

In de Trampo Extreme kunnen de kleintjes zich aardig uitrazen op trampolines en andere speeltoestellen. En voor ouders niet onbelangrijk, ze serveren er uitstekende koffie.

Het thema van deze week is Tom & Jerry. Er staat een speellabyrint en er wordt een show opgevoerd met poppen.

Verder zien we een Lego bouwcentrum, waar kinderen tegen betaling een uurtje met zoveel Lego aan de slag kunnen als ze willen. Fabyland is een soort indoor kermis. Ook hier is van alles te doen. Het is het beproefde recept, maar daarom niet minder leuk.

De food courts zijn extra luxe, waarschijnlijk om de veeleisende toerist tegemoet te komen. Het is best een grappig gezicht. De restaurants zijn hetzelfde. Zo zien we vertrouwde namen als de McDonalds en KFC. Maar in een omgeving die bedoeld lijkt voor een hoog culinair niveau. Om de mall nog wat nog meer aan te kleden, zijn er tevens diverse fonteinen te bewonderen.

De Nakheel Mall heeft voor ieder wat wils. En dan zijn nog niet eens alle winkels open. Ik schat dat zeker éénderde van de winkels en restaurants nog open moet gaan.

The Pointe

We willen via de Monorail die over het Palm Eiland loopt naar The Pointe gaan. Hier zijn we vorig jaar ook geweest en toen was het er heel rustig. We zijn benieuwd hoe het er nu bij ligt. Maar ons plan is nog niet uitvoerbaar aangezien het station nog niet af is.

Dan maar een taxi. Die kosten verrassend genoeg vanuit de mall 12 dirham extra. Als je die wilt besparen is het handig om een stukje buiten de mall een taxi aan te houden, bijvoorbeeld met de Careem taxi app.

The Pointe blijkt inmiddels tot leven gekomen. Er zijn veel meer restaurants en winkels open. Om het publiek te vermaken zijn er gratis kermisattracties en is er podium waarop goochelaars en dansers hun kunsten vertonen.

Sam maakt een paar foto’s van de zonsondergang met zijn eigen camera, zoals hij zijn vader dat heeft zien doen.

De Chicago Meatpackers heeft nog altijd heerlijke vleesjes aan de rand van The Pointe. Er wordt behalve aan het Monorail station nog gewerkt aan een fonteinenshow die de grootste zeefontein ter wereld moet worden. Het is duidelijk dat ook deze plek, met het prachtige uitzicht op hotel Atlantis The Palm, een toeristische trekpleister gaat worden.

Fairmont 2020

Wie denkt dat we deze voorjaarsvakantie op ski’s van pistes razen zit ernaast. Net als nu al een jaar of vijf achtereen zoeken we het warme emiraat Dubai weer op.

Hotel Fairmont the Palm is vorige keer zo goed bevallen, dat we hier weer een kamer geboekt hebben. De strategische ligging van het hotel op de stam van het Palm-scheireiland, zorgt ervoor dat we overal dichtbij zitten. Vorig jaar werd er rondom Fairmont druk gebouwd. We zijn benieuwd wat de stand van zaken is.

  • Booking.com

Boulevard en strand

Een brede boulevard is opgetrokken. Compleet met palmbomen en fonteinen. Het werk is nog niet helemaal klaar. Een indrukwekkende rij megahotels staat nog in de stijgers. De winkels langs de vers opgetrokken boulevard zijn dicht. Waarschijnlijk gaan die in het najaar open, als de Expo 2020 in Dubai is.

Het is dus nog rustig op de boulevard. Behalve Fairmont is alleen het Five hotel open. Een hip hotel dat op uitgaanspubliek gericht is.

Het strand is lekker rustig. Ideaal om rustig een wandeling te maken. Of wat aan yoga te doen.

De meeste bouwwerken hebben de Expo als deadline. Zoals het reuzenrad op Bluewaters Island. Maar ook het opvallende gebouw aan de Sheikh Zayed Road, dat Museum of the Future gaat heten. Zelfs met al deze onvoltooide bouwdrift is er genoeg nieuws te beleven in Dubai. We hebben weer een druk programma.

Mall of the Emirates

Zoals onze gewoonte is doen we de eerste dag boodschappen in de Mall of the Emirates. Omdat het vrijdag is en in Dubai het weekend op vrijdag en zaterdag valt, is het de drukste dag van de week in de Mall. We ontdekken een nieuwe attractie: Dreamscape. Een virtual reality ervaring die we zeker nog even gaan proberen later deze vakantie.

We eten bij restaurant California Pizza Kitchen. Daar serveren ze heerlijke pizza’s voor weinig geld. Het enige nadeel van eten in de Mall is dat er geen biertje bij gedronken mag worden. In de VAE, een Islamitisch land, is dat verboden. Uitzonderingen zijn er voor de hotels en voor vergunninghouders.

Om ons heen duiken berichten op over het zich verspreidende Corona-virus in de hele wereld. Ook de kranten in Dubai staan er vol mee. Vooralsnog valt het aantal besmettingen hier mee. We hopen dat het zo blijft.

Meer info over hotel Fairmont The Palm »

The Pointe

Tegenover Atlantis The Palm staat sinds een paar maanden een gloednieuwe mall, genaamd The Pointe. Dit gebied aan het water bevat een brede boulevard met winkeltjes en restaurantjes. Wij hebben de bouwwerkzaamheden goed kunnen zien toen we in 2016 in Atlantis verbleven.

De boulevard is, zoals bijna elk project hier, strak en modern aangelegd. Het aantal restaurantjes is nog beperkt en ook het aantal bezoekers. Er moet nog een monorail station komen, waardoor bezoekers en gasten van Atlantis makkelijk naar The Pointe kunnen reizen. Maar dat is nog niet af. Waarschijnlijk dat dan de drukte gaat toenemen.

Niet alle restaurants zijn open, maar de eetgelegenheden die er al zijn, hebben voor elk wat wils. Wij kiezen voor Amerikaans steakhouse “Chicago Meatpackers”, waar ze zoals de naam al doet vermoeden, lekkere biefstuk serveren.

De ligging van The Pointe is prachtig. Er tegenover is Atlantis The Palm goed zichtbaar. Speciaal voor fotografen is er een klein strandje aangelegd. Een mooie foto van het hotel is zo een fluitje van een cent. Daar heb ik natuurlijk grif gebruik van gemaakt.

We verbazen ons over het gebrek aan klandizie en vragen ernaar bij één van de winkeliers. Deze weet ons te vertellen dat er volgend jaar een grote fonteinenshow wordt gebouwd. Dat zal ongetwijfeld een grote publiekstrekker worden. Reden om hier dan nog eens terug te komen.

Maar wie nu al een leuk plekje aan het water zoekt om wat te eten, zit goed bij The Pointe. Sommige restaurants zoals Meatpackers beschikken zelfs over een licentie om alcohol te schenken. Een biertje behoort dus tot de mogelijkheden. En dat kan buiten de hotels bijna nergens anders in Dubai.

Sofitel Culinair

De laatste dag in Sofitel The Palm was alweer aangebroken. Om 3:55 ’s nachts vertrok onze KLM vlucht naar Nederland, met twee uur vertraging. We kunnen terugkijken op een mooi verblijf, waarin we gemerkt hebben hoe vriendelijk de stad Dubai en de faciliteiten zijn voor gezinnen met kinderen. Sam heeft zich kostelijk vermaakt.

lobby

Restaurants

Tot besluit nog een kleine indruk van de restaurants in het Sofitel resort. Sofitel The Palm huisvest meerdere restaurants. Zo kun je in hetzelfde hotel verschillende keukens proberen. Dit is handig, omdat er op loopafstand geen restaurants te vinden zijn op de Palm. Tijdens ons verblijf hebben vijf van de opties (er zijn er zeven in totaal) geprobeerd.

buffet

Het buffetrestaurant in Sofitel is weinig bijzonders. We zijn er één keer ’s avonds geweest, en daarna niet meer. Het ontbijt is hier goed maar voor het diner is er te weinig keuze voor het geld. Verder is er voldoende keuze om a-la-carte te eten, bijvoorbeeld bij een steakhouse, een chinees, een visrestaurant en een Italiaan. Het Libanese restaurant was nog in aanbouw.

We gingen elke avond ergens anders eten, tot we onze favorieten bepaald hadden. De Italiaan vonden we erg goed en prettig geprijsd. Het visrestaurant lieten we in eerste instantie links liggen, omdat er bakken met levende oesters en kreeften bij de ingang staan. Daar waagden we ons niet aan. Maar toen we hoorden dat ze ook sushi serveren, probeerden we het toch een keer. Het hoofdgerecht dat wij bestelden, een in zout gebakken zeebaars, was niets minder dan geweldig. Het werd aan tafel gefileerd, wat nog een hele klus was.

vis

fileren

Porterhouse

We houden van vlees, dus het steakhouse mochten wij natuurlijk niet overslaan. Porterhouse heet het vleesrestaurant van Sofitel. Het biedt grote stukken vlees aan tot wel anderhalve kilo. En wat wij over het hoofd hadden gezien: de prijzen zijn minstens zo indrukwekkend. Maar nu we er toch waren, besloten we het ervan te nemen. We bestelden de Chateaubriand. Dit was één van de goedkoopste gerechten, maar toch nog tegen de honderd euro voor twee personen.

mes 1

Omdat dit een ‘Signature Dish’ van het huis is, kregen we er verrassing bij: speciaal bestek. Om precies te zijn: handgemaakte messen van Michael H Mara. Er werd een heel verhaal bij verteld. De vermaarde messenmaker had er drie weken over gedaan om één zo’n mes te maken. Annemarie koos voor de kleine variant, ik koos voor het alternatief, een groot mes dat meer weg had van een vlijmscherp slagzwaard.

Na alle ophef over de messen zou je het vlees bijna vergeten. Dat smaakte verrukkelijk. Ik denk dat ik nog nooit zo’n lekkere Chateaubriand gegeten heb. Voor één keer de hoge prijs wel waard, was de conclusie.

De Palm vanuit the Observatory Lounge

Het bijzondere karakter van het Palm schiereiland valt pas goed op wanneer je er van bovenaf op kijkt. Er staan tientallen wolkenkrabbers voor de Palm, maar vreemd genoeg zijn er maar weinig publieke uitkijkpunten. De beste optie is het Marriott hotel nabij de Dubai Marina (pal naast The Torch).

Op de 52e verdieping van het hotel bevind zich een Lounge, genaamd The Observatory. En ja, dat zijn een hoop verdiepingen!

lift

observatory DSC06850

De Observatory Lounge is gratis toegankelijk, al verwachten ze wel dat je minstens één drankje bestelt. Wij bestelden een kleine lunch om zo in alle rust het uitzicht tot ons te kunnen nemen.

En dat uitzicht is het wel waard, want het is adembenemend. De Palm is hier in haar volle glorie te bewonderen.

observatory palm 1 DSC06822

observatory palm 2 DSC06818

Het valt op dat de ring rond de Palm vol staat met hotels, en dat er nog het nodige bijgebouwd wordt. De bladeren van de Palm bevatten villa’s die dicht op elkaar staan, maar niet hoog zijn. Dat zorgt ervoor dat je vanaf elke plek op de Palm een vrij uitzicht hebt op de skyline van Jumeirah.

Het uitzicht aan de andere kant, op de Dubai Marina, is overigens minstens zo fraai. Hier verdringen de wolkenkrabbers zich werkelijk rondom de haven. Het lijkt wel alsof elk postzegeltje bebouwd moest worden. In dat opzicht doet dit stukje van Dubai wel denken aan Manhattan.

observatory marina DSC06846

Sam vond het prachtig allemaal. Hij had geen last van hoogtevrees!

sam-in-observatory

Dubai Marriott Maquis hotel beschikbaarheid »

Madinat Jumeirah en de Fish Spa

Naast ons hotel Jumeirah Beach ligt nog een ander resort: Madinat Jumeirah. Hier mogen we ook naartoe om van de voorzieningen gebruik te maken. Dat leek ons wel een leuk uitstapje.

Het Madinat complex van 40 hectare is gebouwd als een historisch Arabisch fort, met waterwegen ertussen, waardoor het wel iets weg heeft van Venetië.

Madinat 4

We maakten een boottochtje met een gondel, die voor de hotelgasten beschikbaar is.

Madinat 3

Het resort huisvest behalve Madinat ook het Al Qasr en het Mina a’Salam Hotel. Er zijn ‘gewone’ hotelkamers en hele villa’s voor de meer vermogende gasten. Er zwemmen op bepaalde plekken waterschildpadden in dit water rond.

Madinat 2

Bij een groot hotel, hoort een grote kerstboom, moeten ze gedacht hebben!

Madinat Kerstboom

Binnen in het hotel heb je een soek, een Arabische markt. Kleinschaliger dan de malls natuurlijk maar daardoor ook gezelliger. En net zoals elders in Dubai ook hier geen last van opdringerige verkopers.

Madinat Soek 1

Madinat Soek 2

’s Middags vermaakten we ons in het waterpark, waar je een heuse visbehandeling kon doen met Garra Rufa visjes. Dat leek ons wel leuk om een keer te proberen.

Visjes1

Het gaf een beetje vreemd gevoel, als zoveel visjes aan je benen zitten te knabbelen. Ze doken op je benen af alsof ze nooit iets lekkerders hadden geproefd. Uiteindelijk hielden we er een stel frisse voetjes aan over.

Visjes2

In het Madinat heb je niet minder dan 40 restaurants. Wij konden hier met ons half pension ook gebruik van maken. Hoewel het niet makkelijk kiezen is als er zoveel mogelijkheden zijn, kozen wij voor het El Muna.

Dit buffet restaurant ligt sfeervol langs het water. We reserveerden een tafeltje langs de waterkant, zodat we konden genieten van deze romantische setting.

Madinat Diner

We konden we de rest van de restaurants in Madinat niet proberen, want daarvoor ontbrak jammer genoeg de tijd. El Muna beviel ons echter prima. De gasten van Madinat zouden duidelijk niet van de honger omkomen.

Burj al Arab

De Burj al Arab is het meest luxueuze hotel ter wereld. Bovenop het hotel bevind zich een helikopter platform, en dat is niet voor de sier. Gedurende de week zagen we een aantal helikopters landen. Je vraagt je af welke kopstukken het waren, die per heli werden ingevlogen…

Wij hadden gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te reserveren voor een high tea in de Burj al Arab. Op die manier zouden we een middag toegang krijgen tot dit prestigieuze hotel, waar verder ongetwijfeld alleen filmsterren, sjeiks en Russische tycoons in verblijven.

01 Burj al Arab

De high tea vond plaats in de Sky View Bar, helemaal bovenin de toren.

01 Skyview

Bij de toegangsbrug kwam de bewaking direct op ons af. Nadat we de uitgeprinte reservering hadden laten zien, mochten we doorrijden.

10 Toegangsweg

Voor de deur stonden een aantal dikke auto’s geparkeerd.

01A Auto's voor de deur

We werden welkom geheten door een legertje aan personeelsleden. De lobby was gelijk al een attractie op zich.

01B Lobby

Via een roltrap met aquarium liepen we naar de glazen lift, die ons in rap tempo naar de bovenste verdieping bracht.

08 Roltrap en aquarium

De Sky View Bar deed zijn naam eer aan. Omdat we vroegtijdig hadden gereserveerd, hadden we een plaatsje bij het raam, met een imponerend uitzicht op de hoge wolkenkrabbers van Dubai.

04 Uitzicht

De andere kant van de bar had overigens een net zo fraai uitzicht, want daar was het Palm Eiland te zien.

05 Palm uitzicht

We gingen er eens goed voor zitten. Het bedienend personeel was zeer vriendelijk en zorgde ervoor dat we niets tekort kwamen. Terwijl nog aan het bijkomen waren van het uitzicht, werd het ene na het andere kunststukje geserveerd. Alle hapjes zagen er prachtig uit en smaakten bovendien geweldig.

Hapje 0 Hapje 1
Hapje 2 Hapje 3

Het mooiste gerecht was een hele toren, geserveerd in de vorm van de Burj, met scones en minigebakjes. Ondanks dat we expres licht ontbeten hadden, was dit toch wel wat teveel van het goede.

Hapjestoren

Het was leuk om op de details te letten. Ik bestelde bijvoorbeeld een cappuccino. Natuurlijk kreeg ik niet zomaar een cappuccino! Nee, het was cappuccino mét gouden spikkels.

02 Capucchino

Of het nu de gouden spikkels waren of iets anders, hij smaakte uitstekend. Aangezien het mogelijk was onbeperkt bij te bestellen heb ik er een handjevol opgedronken.

Annemarie had een handtasje bij zich en het bedienend personeel kwam snel tussenbeide toen ze die op de grond wilde zetten. Een handtasje op de grond, wat een absurde gedachte! Een speciaal hangertje, ingelegd met edelstenen, werd tevoorschijn getoverd. Haar tasje kon zo aan de tafel gehangen worden.

03 Tashanger

Uiteraard heb ik ook de WC geprobeerd. In eerste instantie weinig bijzonders. Echter, deze toiletten werden na elk gebruik uitvoerig gereinigd. De deur wordt, na de geringste aanraking direct met een doekje afgenomen. Zelfs personen met de ergste smetvrees kunnen hier gerust zijn.

De Sky View Bar was goed gevuld met gasten. Ik vond deze bar eigenlijk best smaakvol ingericht. In tegenstelling tot de rest van het hotel was hier een moderne stijl gehanteerd zonder al teveel opsmuk.

06 Sky bar

06 Samen in de bar

Voor het overige is dit hotel vooral over the top. Het spreekwoord ‘het is niet alles goud dat er blinkt’, gaat hier gewoon niet op: alles is juist wèl van goud. Je krijgt het idee dat zelfs de biefstuk die je eet van koeien is gemaakt die kaviaar hebben gegeten en in gouden stallen gehouden zijn. Gekker kan het echt niet.

08 Gouden entree

De tijd was alweer bijna aangebroken dat we dit bijzondere gebouw moesten verlaten. In het atrium van het hotel bleven we nog even kijken bij de bijzondere fonteinen met ettelijke kleine waterstraaltjes.

09 Annemarie in Lobby

We leerden dat de kleinste suites (kamers heeft dit hotel niet, alleen suites) 167 vierkante meter groot zijn en minstens twee verdiepingen beslaan. Maar goed, voor die 3000 euro per nacht mag je ook wat verwachten.

07 Hotelkamers

Wij waren er alleen voor de high tea, die gelukkig een stuk betaalbaarder was. Voor 450 dirham (ongeveer 80 euro) waren we een onvergetelijke ervaring rijker.

09 Voor het hotel

Burj al Arab hotel, check beschikbaarheid »

Mall of the Emirates

Hoewel de Dubai Mall het grootste winkelcentrum ter wereld is, is het zeker niet het enige in Dubai. De Mall of the Emirates is met 604.000 m2 een goede tweede. Dit winkelcentrum heeft bovendien iets unieks in het Midden-Oosten: een indoor ski-hal.

De Mall of the Emirates is een schitterend complex, alles glimt en blinkt zoals we dat inmiddels gewend zijn in Dubai.

We namen de tijd in deze Mall en gingen op zoek naar souvenirs en koopjes. Tussendoor namen we nog een lekker bakkie bij de Starbucks, altijd lekker! De Starbucks is in Dubai alom aanwezig, net als andere bekende ketens.

En Starbucks viel ook prima in de smaak bij de sjeiks.

Uiteraard namen we ook de tijd om het beroemde ski-gebied te bekijken, met de toepasselijke naam Ski Dubai.

Voordat we er waren, zagen we een verdwaasd jongetje dat zijn moeder kwijt was in warme ski-kleding door de Mall lopen. Bij 30 graden een erg apart gezicht. Een behulpzame official bracht hem snel terug naar het skigebied.

Het aantal winkels is ongelooflijk in Dubai. Van alles is er te koop. Het is zonder overdrijving een echt shoppers-paradijs. Er is overal voldoende personeel aanwezig en iedereen spreekt Engels en is behulpzaam.

Er was ook een Virgin Megastore, met muziek, films en games in alle smaken. De onderstaande CD’s lieten we maar liggen.

Hoewel er vele “gewone” winkels zijn moet je wel uitkijken waar je binnenloopt. Er zitten soms ook zeer exclusieve winkels tussen. Zo liepen wij een chocolade-zaakje binnen waar één klein doosje chocola maar liefst 7.500 Dirham kostte, dat is omgerekend zo´n 1.500 euro!

Wij vonden de Mall of the Emirates iets gezelliger dan de Dubai Mall. Het oogt kleinschaliger zonder dat er gebrek aan keuze is.

Rostang

We hadden voor het diner vanavond een plekje gereserveerd bij Rostang, het restaurant van de Franse twee-sterren Michelin kok Michel Rostang, geïntegreerd in het hotel.

Hier was elk gerecht dat we opgediend kregen een waar kunstwerkje, en heel belangrijk ook nog erg lekker.

De ambiance was stijlvol maar niet te chic. Een culinaire belevenis die we graag nog eens overdoen. Gelukkig hebben we nog één dag, dus kunnen we dat voornemen in de praktijk brengen.