Laguna Waterpark in La Mer

In een land waar het altijd warm is, is een waterpark een goed idee. In Dubai zijn er maar liefst vier, waarvan we er drie al bezocht hebben: Wild Wadi, Aquaventure en Legoland Waterpark. Om het kwartet vol te maken gaan we deze keer naar Laguna. Dit is een nieuw waterpark dat gebouwd is als onderdeel van het gebied La Mer.

Laguna is niet het grootste waterpark van de vier, maar wel heel leuk. Je hebt er zowel spannende glijbanen als kinderbadjes. Het park is niet overdreven druk. De entreeprijs is redelijk. Zeker omdat op sommige momenten kinderen gratis naar binnen kunnen onder begeleiding van een volwassene.

Onze kinderen hebben er zin in. Al blijkt dat ze na binnenkomst in het park eigenlijk niet nat willen worden. Wat lastig is in een waterpark. Gelukkig zetten ze zich na een tijdje grotendeels over hun schroom heen en kunnen we de glijbanen gaan uitproberen. We kunnen ons hier goed een dagje vermaken.

Er zijn 6 glijbanen. Eervolle vermeldingen wil ik geven aan de Manta en de Constrictor.

In de Manta neem je plaats in een raft, met maximaal 4 personen. Je gaat daarna van een brede glijbaan, die verschillende stroomversnellingen heeft en de raft steeds van oriëntatie verandert, waardoor hij leuk is om meerdere keren te doen.

De Constrictor kun je met zijn tweeën doen in een zwemband. Deze glijbaan heeft lichtjes en ‘illusies’. Er is verder ook een surfkanon genaamd WaveOz 180. We testen dit zelf niet, maar het is gaaf om te kijken hoe mensen proberen overeind te blijven.

Net als we weg willen gaan, start er een leuke goochelshow voor kinderen.

La Mer

Een belangrijke troefkaart van Laguna is dat het in het hart van La Mer ligt. Dit strandgebied, ontwikkeld door Meraas, is het drukst bezochte van Dubai. De vele winkeltjes en de gebouwen die opgetrokken zijn in oud-Europese stijl maken het een gezellige plek om rond te lopen en wat te eten.

Wij lopen op goed geluk naar binnen bij Aprons & Hammers. Dit blijkt het beste visrestaurant van Dubai te zijn, afgaande op de award die ze de afgelopen 7 jaar hebben gewonnen. De vis is inderdaad heel lekker en het is niet duur. Goede tip als je hier gaat eten: ze serveren ook alcohol op het dakterras.

Er zijn heel dingen voor kinderen te doen in La Mer. Ze kunnen graven met echte graafmachines. Springen op springkussens in de Hawa Hawa. Klimmen en klauteren. Er zijn speeltuinen en kermisattracties. En natuurlijk een ballenbak. Het mag geen verrassing zijn dat er diverse megahotels opgetrokken worden rondom La Mer.

Kite Beach

Kite Beach is een publiek strand. Het gebied is ontwikkeld door Meraas. Dat is mijn favoriete ontwikkelaar in Dubai. Ze hebben behalve Kite Beach ook City Walk, The Walk, The Beach, Box Park, La Mer en nog vele andere plekken gebouwd.

Waar ontwikkelaars als Nakheel en Emaar hun stempel zetten door veel fonteinen, goud en marmer te gebruiken, gaan de designers van Meraas subtieler te werk. Stylish en herkenbaar.

Kite Beach is in tegenstelling tot andere gebieden klein opgezet. We zijn er binnen een half uurtje wel doorheen. Het strand zelf leent zich zoals de naam doet vermoeden goed voor kitesurfen. Het waait flink als wij er zijn, dus er zijn er veel actief. Leuk om te zien.

Er staan een aantal foodtrucks opgesteld en er is het nodige te doen voor kinderen. Splash & Party is een waterspeeltuin voor kinderen waar ze lekker kunnen glijden. Helaas is het water niet verwarmd, waardoor onze kids het snel voor gezien houden.

De andere attracties zijn dicht omdat het te hard waait. Kite Beach is een leuk strand om eens te bezoeken, maar er is te weinig te doen om het echt aan te raden. De stranden van The Beach en La Mer zijn een stuk groter en daardoor wat leuker.

Het strand van La Mer

The Walk is als openbaar strand een begrip in Dubai. La Mer is net nieuw en volgens hetzelfde concept ontwikkeld door ontwikkelaar Meraas.

La Mer is een prachtig langgerekt strand, maar het strand zelf is niet hetgeen dat de meeste aandacht trekt. Dat doet de boulevard met eettentjes, winkels en voorzieningen die prachtig zijn aangelegd.

Kosten nog moeite zijn gespaard om een hippe, jaren ’50 en ’60 relaxte strandsfeer neer te zetten. Huizen zijn zowel in moderne als in klassieke stijl gebouwd. Zelfs neptramrails zijn in de straat aangebracht. Het is een bonte verzameling van stijlen die als geheel harmonieus oogt.

Tussen de straten door bevinden zich beekjes, watervalletjes en fontijntjes, schatkisten, surfplanken en houten schepen. Alles nep natuurlijk, maar het werkt. De alom aanwezige surfplanken bijvoorbeeld vond ik grappig, want er zijn nergens golven te bekennen in de baai. Wel wordt er volop gewaterskied.

Hoewel nog niet alle winkels open zijn, is het gebied nu al groter dan The Walk. En de lokale bevolking heeft La Mer ook ontdekt. Zit overdag het strand bomvol, na zonsondergang gaan de vele lichtjes aan en wordt het een ‘place to be’ in de stad.

Ook aan de kinderen is gedacht. Behalve een aantal speeltuintjes is er een Hawa Hawa springpark. Een fenomeen uit Japan waarbij de kids op rubberen ‘duinen’ naar hartelust kunnen springen.

Het aanbod aan restaurants is overweldigend en er zitten hele goede opties tussen (wij hadden Mr. Greek getest, erg lekker), die bovendien niet schreeuwend duur zijn. Niet te vergeten dat er veel strandtenten nog geopend moeten worden en ook een compleet waterpark is nog in aanbouw.

Naast The Walk in Jumeirah is er met La Mer bij Downtown Dubai een waardige strandbestemming bijgekomen.

The Walk en Bluewaters Island

The Walk Jumeirah is een leuke bruisende plek in Dubai waar bezoekers gezien willen worden. Met een openbaar strand, vele hotels, winkels, eetgelegenheden en een mooi aangelegde boulevard zijn alle ingrediënten van een hippe badplaats hier aanwezig.

De kermis is er ook weer. Met de grappige bijkomstigheid dat je soms een trotse moslima in vol zwart ornaat ziet rondlopen met een pluche banaan van twee meter onder haar arm.

Het uitzicht kan echter nog wel wat beter, moeten de sjeiks aan de tekentafel gedacht hebben. Het onbebouwde eilandje voor de kust, waar nu alleen de grote megajachten van de sjeik liggen aangemeerd, is perfect geschikt voor weer een nieuw grotesk project.

Onder de naam Bluewater wordt het eiland nu onder handen genomen. Er er verrijst naast de gebruikelijke woningen, hotels en winkels ook een enorm reuzenrad van 120 meter hoog. De Dubai Eye, je moet er maar opkomen. Het project is al een kwart gevorderd.

Wie nog wil kan zich inschrijven voor een appartement op dit luxe eiland. Prijzen op aanvraag.

Met de Dubai Tram naar The Walk

Met de Dubai Tram naar The Walk

De gezelligste boulevard van Dubai is The Walk. Ons hotel ligt er vlakbij, maar lopend is het toch nog een half uurtje. Met een dubbele kinderwagen is dat niet ideaal.

Gelukkig is er sinds vorig jaar een nieuw transportmiddel gereed gekomen: de Dubai Tram. Dit trammetje rijdt door Jumeirah en verbind zo een dozijn hotels en locaties aan de Dubai Metro.

DSC02881

We hebben vandaag de tram getest en zoals verwacht is het erg makkelijk. De tram is modern en rijdt elke 8 minuten. We waren binnen 10 minuutjes op The Walk. Het is wel opletten waar je instapt: er is een speciaal gedeelte voor vrouwen en kinderen. Wie zich als man daar begeeft wordt vreemd aangekeken.

In de krant stond aangekondigd dat het een officiële ‘autovrije dag’ was in Dubai, dus ik vreesde dat het druk zou zijn, maar niets van dat alles. Blijkbaar is er meer nodig dan een grote oproep in de krant om de Dubaianen uit hun auto’s te krijgen.

DSC04225

The Walk

The Walk heeft geweldige voorzieningen. Behalve het hagelwitte strand is er voor kinderen van alles te doen. Er staan speeltoestellen, er loopt een ‘jogging track’ en tussen de boulevard en het strand ligt een grasmat die met een nagelschaartje lijkt te zijn geknipt. Het geheel wordt afgemaakt door winkels en eetgelegenheden.

DSC04229

Op The Walk was ook weer van alles aan de hand. Er was een marktje op de boulevard en een kleine kermis. Het blijft toch apart om volledig gesluierde vrouwen gebruik te zien maken van dit soort voorzieningen.

DSC04203

Sam heeft zich gewaagd aan het ballen gooien en vissen. Met vissen had hij succes. Hij mag een klein veelkleurig knuffelbeertje aan zijn verzameling toevoegen.

DSC04217

DSC04220

Als je hier zo rondloopt in korte mouwen, zou je gemakkelijk vergeten dat het in Nederland rond het vriespunt is.

DSC04177

DSC04272

Dubai Marina en The Walk

Om zelf op pad te kunnen hadden we een auto gehuurd. Daarbij hadden we geen voorkeur voor een model opgegeven. Het zou een “medium sized car” worden voor 250 dirham (55 euro) per dag. Dat viel niet tegen! Een witte Nissan Altima met nog geen 200 km op te teller werd bij ons afgeleverd. Met deze auto konden we zonder ons te schamen de Sjeikh Zayed Road opdraaien.

07 auto DSC06589

Aan de voet van Palm Jumairah, je zou kunnen zeggen aan de wortels, ligt een populair haven- en strandgebied dat The Walk heet. Het ernaast gelegen Dubai Marina is de plek waar de wolkenkrabber “The Torch” te vinden is, die een paar dagen geleden spontaan vlam vatte. (Wie kiest er dan ook zo’n naam voor een gebouw, vraag ik me af?) We gingen daar met de huurauto als eerste polshoogte nemen.

Dubai Marina

De Dubai Marina is een onwerkelijk havengebied. Er liggen peperdure jachten aangemeerd, omgeven door eindeloze rijen wolkenkrabbers. De één nog aparter dan de andere.

marina 1 DSC06606

marina 2 DSC06614

Zelfs na twee eerdere bezoeken aan Dubai waren we ook deze keer weer onder de indruk van de omgeving. De alom aanwezige Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum keek tevreden op ons neer.

marina maktoum DSC06603

Het was nog een hele toer om de “Torch” te vinden. Omdat ik gelezen had dat dit bij de opening in 2011 de hoogste “residential building” ter wereld was met 336 meter, leek het mij logisch dat het ook één van de hoogste gebouwen van het gebied moest zijn. Maar dat is het niet. Het gebouw er pal naast is al hoger.

Met hulp van Google Maps lukte het om de Torch te vinden. Vanaf een bepaalde hoek was de brandschade goed te zien. De brand had gewoed op de de 51e verdieping en hoger. De zijkant van het gebouw was er zwartgeblakerd.

10 torch DSC06618

De “Gulf News” berichtte uitgebreid over de brand in The Torch. Of het een objectieve krant is valt te betwijfelen. Hele pagina’s waren volgeschreven met verhalen over hoe goed en snel de autoriteiten deze brand onder controle hadden. Zo weten ze van een serieus incident toch iets positiefs te maken.

gulf news DSC06658

Langs de kade zijn restaurantjes en winkels te vinden. Ook hier is een onvermijdelijke Shopping Mall, waar de tegels zo fel opgepoetst zijn dat je jezelf erin kunt zien. Hoe modern alles hier is, bleek weer in de supermarkt. Een robotstem dirigeerde ons naar de juiste kassa.

The Walk

Achter de rij hoge woontorens liepen we naar The Walk. Een ruime boulevard met een mooi zandstrand. Het was er gezellig druk. Opnieuw waren we verbaasd over wat er in Dubai allemaal te vinden is. Je hebt hier een goed zicht op de palm. Er zijn vele gezellige terrasjes.

the walk 1 DSC06633

11 strand walk DSC06643

Ik kon me bijna niet voorstellen dat er drie vakanties voor nodig waren geweest om dit plekje te ontdekken. Maar nu we er eenmaal waren namen we het er maar van. De aardbeienmilkshakes zijn ook hier goedgekeurd!

Op de Walk een bijzonder branded Café: het Real Madrid Café. Blijkbaar populair in de VAE. Er waren vandaag echter geen fans te bekennen.

real madrid cafeDSC06656