Ferrari World in Abu Dhabi

Onze bestemming van vandaag is Abu Dhabi. Dit emiraat ligt op slechts 100 km van Dubai en is tevens de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten.

Kaart-Dubai-AbuDhabi

Abu Dhabi is meer een zakenstad, waar aanzienlijk meer geld aan olie verdiend wordt dan in Dubai. De sjeik van Abu Dhabi, Khalifa, schoot bijvoorbeeld te hulp toen de hoogste toren ter wereld wegens geldgebrek niet afgerond zou kunnen worden. Hij doneerde een paar miljard euro op voorwaarde dat de “Burj Dubai” omgedoopt zou worden in “Burj Khalifa”. En zo geschiedde.

Er is één grote attractie in Abu Dhabi die we niet wilden missen: Ferrari World, het grootste indoor attractiepark ter wereld. Om er te komen huurden we een auto en draaiden de grote Sheikh Rashid bin Saeed al Maktoum Road op.

MaktoomRoad

Deze achtbaans snelweg voert in één rechte lijn door de binnenstad van Dubai naar het centrum van Abu Dhabi. Op veel plaatsen mag 140 km per uur gereden worden en er schijnt pas geflitst te worden bij 160. Helaas was onze huurauto begrensd op 120 km p/u.

AbuDhabiBord

Ferrari World is gelegen op Yas Island, een schiereiland aan de kust van Abu Dhabi. Het park is volledig overdekt op een paar grote achtbanen na.

HalFerrariWorld

In de hal klonk bombastische muziek om de spanning op te voeren. Ferrari World staat volledig in het teken van het automerk. De attracties luisten naar namen als V12 en Formula One Challenge. Overal stonden Ferrari’s opgesteld. Een natte droom voor autosportliefhebbers.

F1

Dat dit het grootste indoor attractiepark is, zal niet overdreven zijn. We hadden een kaart gekregen van het complex en die was wel nodig ook.

Kaartlezen

De combinatie van een sportauto met een pretpark is eigenlijk een hele logische. De link met snelheid is zo gemaakt. De meeste rollercoasters hadden dan ook de vorm van een Ferrari-auto.

Het was opvallend hoeveel moslima’s er rondliepen, met hun zwarte kleding en hippe tasjes. Er werden speciale kapjes uitgedeeld zodat hun hoofddoekjes niet af zouden waaien in de attracties. Ze waren meestal erg enthousiast en niet zelden werd er na afloop van een attractie geklapt en gejuicht. Blijkbaar was dit een uitstapje dat ze niet vaak maakten.

Attractie

Wij wilden natuurlijk alles proberen en gelukkig stonden er geen lange rijen. We maakten een “pitstop” bij een Italiaans koffiehuisje, want het thema hier is Italië, het thuisland van Ferrari.

Er is één attractie in dit park waar het allemaal om draait: de Ferrari Rossa. Ik twijfelde wel even of ik dit aan zou durven, want dit is de snelste achtbaan ter wereld. Binnen 5 seconden wordt je naar een snelheid van 240 km per uur geschoten!

FormulaRossa

Dapper gingen we in de rij staan. “Als het heel snel gaat, is het ook snel voorbij”, dacht ik nog. Toen waren we aan de beurt en het aftellen begon. We kregen speciale brillen uitgereikt om onze ogen te beschermen tegen de bizarre snelheid. Sommige mensen sloegen een kruis of riepen Allah aan. Daarna werd het even zwart voor mijn ogen…

Ik kan nu uit ervaring zeggen dat deze achtbaan echt absurd hard gaat. Na afloop stonden we te trillen op onze benen. Kijk maar eens naar het onderstaande filmpje waarin twee F1 coureurs de baan proberen.

Na deze adrenalinestoot was was het tijd geworden om weer in onze huurauto te stappen en de reis terug naar het hotel te aanvaarden. Helaas niet in een Ferrari, maar onze Mazda 2 voldeed wel prima.

Huurauto

Het verkeer op de terugweg was een stuk drukker. De acht banen waren geen overbodige luxe meer. Bij zonsondergang zag we her en der mensen op de vluchtstrook zitten om te bidden.

Onze huurauto werd helemaal volgetankt afgeleverd waardoor we onderweg niet hoefden te tanken. Dat was maar goed ook, want hoewel een volle tank benzine hier slechts 12 euro kost, stonden er overal lange rijen bij de tankstations.

2 gedachten over “Ferrari World in Abu Dhabi

 • december 21, 2012 om 2:15 pm
  Permalink

  Hoi Jer en Annemarie,
  Na al die snelheid wil je zelf het gaspendaal wel indrukken denk ik.
  Gelukkig weer heelhuids in de Mazda.
  Groetjes mams

 • december 23, 2012 om 9:39 pm
  Permalink

  Sowee! HARD MAN!

Reacties zijn gesloten.