Global Village 2019

Global Village is een vast programmaonderdeel van onze vakanties in Dubai. Het was onze vierde editie, na Global Village 2016, 2017 en 2018. In dit enorme seizoensgebonden pretpark is altijd iets te beleven. Ook deze keer werden we niet teleurgesteld.

De landenpaviljoens lijken elk jaar groter te worden. Dit jaar is de focus op de Arabische wereld toegenomen. Europe, Amerika en Afrika hebben als continent één paviljoen, waar kleine moslimlanden als Yemen en Libanon eigen paviljoens hebben en eveneens verschillende eettentjes uitbaten.

De Nederlandse invloed is beperkt tot één grote klomp in het Europa-paviljoen en een ‘Holland Mill’ op de kermis. Er kunnen ook nog steeds ergens poffertjes gegeten worden met een Nederlands vlaggetje erin. Maar deze kraam verkoopt nu ook Thaise lekkernijen.

In het paviljoen van Saudi-Arabië is live muziek. Een westers geklede vrouw die er wat te uitdagend op danst, wordt door de beveiliging vriendelijk doch dringend verzocht daarmee op te houden. Het herinnert eraan dat we hier wel in een moslimland zijn.

Als we op zoek gaan naar ergens om een crêpe te eten, lijken die kraampjes van het terrein verbannen. In plaats daarvan zien we om de drie meter een standje met Turks ijs, Turks brood, Turkse pizza of Turkse kebab. De Turkse invloed op deze editie van Global Village is groot.

Circus, drijvende markt en Wheel of the World

Een nieuwe attractie is een heus Circus met een leuke show van een half uurtje, waar je voor 10 dirham naar mag komen kijken (2 euro). De moeite waard. Uiteraard zijn er op het hoofdpodium ook nog steeds continu voorstellingen.

Een ander nieuw element is de drijvende markt. Een rij bootjes bevolken het kanaal. Het is een populaire toevoeging maar voor ons met de kinderwagen wat minder praktisch.

De kermis houdt ons wel weer even bezig. We stappen in het Wheel of the World en zien we hoe uitgestrekt dit park is.

Global Village is en blijft een aanrader voor wie Dubai bezoekt. Al was het maar om sjeiks met een levensgrote pluche banaan rond te zien zeulen.

Eén gedachte over “Global Village 2019

  • mei 11, 2019 om 10:34 am
    Permalink

    is het mogelijk iets te beginnen op Global Village, of het de organisatie alles in eigen beheer?

Reacties zijn gesloten.