In en om de Dubai Mall

Om de vakantie goed te laten beginnen, hadden we als eerste bestemming de Dubai Mall uitgekozen. We waren hier al eerder geweest. Twee keer eerder zelfs. Maar we wisten zeker dat dit een goed begin van de vakantie was. Het grootste overdekte winkelcentrum ter wereld, met 75 miljoen bezoekers per jaar en 200.000 per dag, is altijd een bezoekje waard. Niet alleen voor de winkels, maar voor alles er omheen.

Met Sam erbij zou ons bezoek een kindvriendelijk thema krijgen. We regelden eerst een hip vervoermiddel. Een ouderwetse buggy kan hier natuurlijk niet.

11 kar van sam DSC06450

Candylicious

Tegenover het Dubai Aquarium bevind zich Candylicous. Dit is de grootste snoepwinkel ter wereld. Grappig genoeg waren we hier eerder voorbij gelopen zonder het op te merken.

07 candilicious DSC06414

08 candy DSC06420

Sam keek zijn ogen uit. Wij ook.

10 sam bij de lollyboom DSC06437

Niet alleen voorverpakte snoepwaar is hier te krijgen, er wordt ook ambachtelijk snoep gemaakt ter plaatse.

09 handmade candy DSC06430

We kochten een aantal lekkernijen en liepen door naar de volgende bestemmingen.

Dubai Dino & King Croc

Een nieuwe attractie in de Dubai Mall is de Dubai Dino, te vinden in de Souk. Dit is een diplodocus die geïmporteerd is uit Amerika. Het fossiel is mooi blauw uitgelicht.

14 dubai dino DSC06490

Bij het Dubai Aquarium was ook een monster te vinden, een gigantische krokodil. “King Croc” zoals hij hier wordt genoemd. In het aquarium werd er opzichtig reclame voor gemaakt. Dit deed wel een beetje afbreuk van het aquarium.

06 king croc DSC06407

SEGA Replublic

We vonden het wel tijd voor wat entertainment. Daarvoor moet je bij de SEGA Republic zijn. De SEGA Republic is het best te beschrijven als een enorme binnenkermis. Maar niet zomaar één! De grootste indoor glijbaan is hier te vinden.

12 glijbaan DSC06474

Annemarie moest daar natuurlijk vanaf. Ze was in 9 seconden beneden. Gemiddelde snelheid: 73 km per uur!

13 glijbaan DSC06464

Eindeloze rijen speelkasten en attracties zijn hier te vinden. Sam vermaakte zich opperbest in het kinderparadijs. Na afloop was hij doodop en zijn ouders ook.

16 sega republic DSC06472

15 lego sjeik DSC06495

Een beetje winkelen, een hapje eten. Voor we het wisten was onze dag alweer voorbij. En nog hadden we hier niet alles gezien. Nu we met Sam op stap waren, viel pas goed op hoeveel er voor kinderen te vinden is. Alleen de baby- en speelgoedwinkels al zijn niet op één hand te tellen.

Eén gedachte over “In en om de Dubai Mall

  • februari 21, 2015 om 11:34 pm
    Permalink

    Wat geweldig Sam in zijn bolide
    en dan de grote snoepwinkel in
    het was zeker moeilijk kiezen Sam zoveel lekkers bij elkaar hij staat zo verlekkerd te kijken Mama voelde zich ook weer even kind op de glijbaan wat heerlijk om te lezen dat jullie volop genieten veel plezier nog stuur wat zon deze kant op want het was hier vandaag wel weer erg nat. Groetjes Dikke kus Lineke Speciale Groetjes voor Sam van Oma

Reacties zijn gesloten.