Legoland Dubai

IMG Worlds of Adventure is niet het enige pretpark dat in 2016 de deuren opende in Dubai. Er zijn nog vier andere parken geopend. Dit zijn: Legoland, Legoland Waterpark, Motiongate en Bollywood Park. Deze parken zijn te vinden in het gebied “Dubai Parks & Resorts”. Om er te komen moet je zo’n 20 minuten rijden door de kale woestijn, omdat ze net buiten de stad liggen.

De parken zijn aan elkaar gekoppeld via een gebied dat Riverland heet. Waarom het zo heet, wordt snel duidelijk. Het is gebouwd als een oud Europees plaatsje en er loopt een ‘rivier’ doorheen. In Riverland zitten veel restaurants, wat ideaal is voor het publiek dat uit alle parken komt.

Het is een mooi gebied waar je doorheen moet om bij de parken te komen. Voor de luie bezoeker is er een bustreintje dat je bij de verst gelegen parken brengt. Overbodig, want zo groot is Riverland nou ook weer niet. Toch stond er een enorme rij bij de bus te wachten. Blijkbaar heeft niemand hier zin om een paar honderd meter te lopen.

Als ’s avonds in Riverland de verlichting aan gaat is het er erg gezellig. En aangezien er geen alcohol geschonken wordt, zoals nergens in Dubai, blijft het dat ook.

Wij besloten Legoland te bezoeken. Gezien de leeftijd van onze kinderen (3 en 1) het park dat hen de meeste pret zou bezorgen.

Met 295 dirham per persoon (75 euro) is het geen goedkoop park, maar we hadden geluk. Bij de ingang kregen we een gratis kaart van iemand in de handen geduwd die was verhinderd. Een aardig gebaar en mooie meevaller voor ons!

Ik ben niet bekend met andere Legoland parken in de wereld, maar in Dubai bestaat het centrum van het park uit een grote koepel met daarin in lego nagebouwde ‘landmarks’ zoals de Burj Khalifa en de Burj al Arab.

Daar omheen bevinden zich een aantal attracties. De meesten zijn prima te doen voor kleine kinderen. Lekker met lego spelen kan op veel plekken. Een racebaan was favoriet bij Sam.

Verder hebben we een achtbaantjes, draaimolens en treintjes geprobeerd. Speciale vermelding voor een korte 4D film, die water en rook speels toevoegt aan de 3D ervaring. In de onderzeeƫr die je naar vissen laat kijken konden zelfs de allerkleinsten aan boord gaan.

Het was geen probleem hier een dag rond te lopen. Het is een erg leuk park. En dan te bedenken dat er nog drie parken op deze plek zijn. Je mag er inmiddels minstens een week voor uittrekken om dat allemaal te kunnen zien.