Legoland & Legoland Waterpark

Met kleine kinderen kun je niet om Legoland heen. Vorig jaar hadden we hier een hoop lol gehad dus we hadden besloten het park nog eens te bezoeken.

Het bijbehorende Legoland Waterpark hadden we nog niet gezien, dus daar kunnen we gelijk een kijkje nemen. De kaarten hadden we van tevoren op internet geboekt voor extra korting, zeer welkom want het is een duur park.

De attracties in Legoland zijn vooral gericht op kleine kinderen, maar voor volwassenen is het vooral genieten van alle kunst die men in Lego hier heeft opgetrokken. Deze keer waren de hoogste gebouwen ter wereld op schaal naast elkaar gezet, met natuurlijk de Burj Khalifa als hoogste. Opvallend is dat alle gebouwen in het Midden Oosten en Aziƫ staan. Alleen het One World Trade Center in New York heeft een plekje in de top-10. Europa ontbreekt helemaal.

Er was weer genoeg te doen. We hebben als brandweermannen een brandje geblust en Sam (4) heeft zich zowel op de Driving School als de Boating School kostelijk vermaakt.

Zo’n dagje in Legoland vliegt om. We moesten aan de tijd denken want het Waterpark is er ook nog.

Legoland Waterpark

Legoland Waterpark is zo mogelijk nog populairder dan het ‘gewone’ Legoland. Het heeft niet zo heel veel met de bouwblokjes van Lego te maken. Het is een waterpark met zwembaden en glijbanen.

Wie er een hele dag wil vertoeven kan een hutje huren. Ze waren bijna allemaal bezet.

Voor kleine kinderen is het een geweldig waterpark. Er is een golfslagbad en glijbanen zijn er in alle soorten en maten. Kinderen krijgen een zwemvest aan. Ook veel volwassenen hebben we in de vesten zien lopen, niet iedereen in de Arabische wereld heeft een zwemdiploma.

Het Legoland Waterpark is een mooi park waar je met kinderen gerust een dagje kunt doorbrengen. Als we moeten kiezen vinden we het Wild Wadi waterpark en Aquaventure wat spannender.

Riverland

Het park gaat om 18:00 uur dicht. De hongerige pretparkbezoeker kan na die tijd bijkomen in Riverland, het kunstmatige dorpje dat alle pretparken van Dubai Parks & Resorts met elkaar verbind.

Riverland is gebouwd als een middeleeuws stadscentrum. Alles is dus nep, maar ze weten de sfeer goed neer te zetten. Het is aangenaam vertoeven langs de waterkant en in de vele restaurantjes die er te vinden zijn.

Er zijn nu naast Riverland vier parken open: Legoland, Legoland Waterpark, Motiongate en Bollywood Park. Die laatste willen we nog een andere keer bezoeken. Ook is er nog een vijfde park in aanbouw, Six Flags, dat waarschijnlijk volgend jaar klaar is.