Met de Dubai Tram naar The Walk

De gezelligste boulevard van Dubai is The Walk. Ons hotel ligt er vlakbij, maar lopend is het toch nog een half uurtje. Met een dubbele kinderwagen is dat niet ideaal.

Gelukkig is er sinds vorig jaar een nieuw transportmiddel gereed gekomen: de Dubai Tram. Dit trammetje rijdt door Jumeirah en verbind zo een dozijn hotels en locaties aan de Dubai Metro.

DSC02881

We hebben vandaag de tram getest en zoals verwacht is het erg makkelijk. De tram is modern en rijdt elke 8 minuten. We waren binnen 10 minuutjes op The Walk. Het is wel opletten waar je instapt: er is een speciaal gedeelte voor vrouwen en kinderen. Wie zich als man daar begeeft wordt vreemd aangekeken.

In de krant stond aangekondigd dat het een officiële ‘autovrije dag’ was in Dubai, dus ik vreesde dat het druk zou zijn, maar niets van dat alles. Blijkbaar is er meer nodig dan een grote oproep in de krant om de Dubaianen uit hun auto’s te krijgen.

DSC04225

The Walk

The Walk heeft geweldige voorzieningen. Behalve het hagelwitte strand is er voor kinderen van alles te doen. Er staan speeltoestellen, er loopt een ‘jogging track’ en tussen de boulevard en het strand ligt een grasmat die met een nagelschaartje lijkt te zijn geknipt. Het geheel wordt afgemaakt door winkels en eetgelegenheden.

DSC04229

Op The Walk was ook weer van alles aan de hand. Er was een marktje op de boulevard en een kleine kermis. Het blijft toch apart om volledig gesluierde vrouwen gebruik te zien maken van dit soort voorzieningen.

DSC04203

Sam heeft zich gewaagd aan het ballen gooien en vissen. Met vissen had hij succes. Hij mag een klein veelkleurig knuffelbeertje aan zijn verzameling toevoegen.

DSC04217

DSC04220

Als je hier zo rondloopt in korte mouwen, zou je gemakkelijk vergeten dat het in Nederland rond het vriespunt is.

DSC04177

DSC04272

Eén gedachte over “Met de Dubai Tram naar The Walk

 • februari 22, 2016 om 1:48 pm
  Permalink

  Hoi hoi
  Een echt uitje voor Sam zie ik wel
  heel parmantig loopt hij voor de kinderwagen uit
  helemaal in zijn element
  Oma ziet dat Tommie ook mee is
  gezellig hoor en dan ook nog iets winnen
  ballen gooien en vissen wat zal
  mama ook genoten hebben
  deed ze ook zo graag op de kermis toen ze klein was
  wat me opvalt dat de straten er ook zo schoon zijn
  ik heb nog niets zien liggen dat is hier wel anders
  door al de mooie foto’s en de beschrijvingen er bij
  worden we wel nieuwsgierig naar Dubai hoor
  nog heel veel plezier.
  Groetjes dikke kus voor allemaal.
  Mama

Reacties zijn gesloten.