Motiongate Dubai

Eén van de vier pretparken in Dubai Parks & Resorts is Motiongate. Legoland en het Legoland Waterpark hadden we al een keer bezocht. Op ons lijstje stonden Motiongate en Bollywood Park. Omdat we vroeg ter plaatse zijn en Bollywood pas om 13:00 uur open gaat, besluiten we voor Motiongate een kaartje te kopen.

We worden niet teleurgesteld. Motiongate is het park van Dreamworks. Met franchises als Ghostbusters, Shrek, Kung-Fu Panda, de Smurfen en The Hunger Games kun je heel wat kanten op.

Het park is primair ingericht voor kinderen. Finn vind het een beetje te eng, maar als hij wil mag hij zelfs in sommige achtbanen, met zijn 3 jaar. Er is, zeker voor kinderen tot 12 jaar, van alles te doen. Sam (5) vermaakt zich kostelijk en toont een wonderbaarlijke voorliefde voor snelle achtbanen, wat hij niet van zijn vader heeft.

Wie de meest extreme achtbanen zoekt met loopings en absurde snelheden, komt in Motiongate minder goed aan zijn trekken. Het park heeft een ‘Bullet Train’ die verticaal vertrekt, maar verder zijn de ‘rides’ vooral bedoeld om je mee te nemen in de diverse titels als Kung-Fu Panda, Shrek en Ghostbusters.

Wij vinden de Kung-Fu Panda attractie “Unstoppable Awesomeness” de beste. Deze neemt je mee in een boot, waarbij je door een 3D-geprojecteerde wereld raast en de nodige druppels water over je heen regenen. Een eervolle vermelding krijgt het achtbaantje behorende bij The Green Hornet. Er is een goede mix van binnen en buitenattracties.

Het is tijdens ons bezoek overigens bijzonder rustig in het park. Dat maakt dat we nergens langer dan 10 minuten hoeven te wachten bij de attracties. Wel zo lekker.

Eind van de middag schuiven we aan in het Dreamworks theater, om een “Step-Up” dansshow te aanschouwen die inbegrepen is in het kaartje.

Riverland biedt genoeg mogelijkheden om na het parkbezoek iets te eten. In het park eten is niet aan te raden, want veel anders dan patat en pizza voor woekerprijzen wordt er niet aangeboden.