The Pointe

Tegenover Atlantis The Palm staat sinds een paar maanden een gloednieuwe mall, genaamd The Pointe. Dit gebied aan het water bevat een brede boulevard met winkeltjes en restaurantjes. Wij hebben de bouwwerkzaamheden goed kunnen zien toen we in 2016 in Atlantis verbleven.

De boulevard is, zoals bijna elk project hier, strak en modern aangelegd. Het aantal restaurantjes is nog beperkt en ook het aantal bezoekers. Er moet nog een monorail station komen, waardoor bezoekers en gasten van Atlantis makkelijk naar The Pointe kunnen reizen. Maar dat is nog niet af. Waarschijnlijk dat dan de drukte gaat toenemen.

Niet alle restaurants zijn open, maar de eetgelegenheden die er al zijn, hebben voor elk wat wils. Wij kiezen voor Amerikaans steakhouse “Chicago Meatpackers”, waar ze zoals de naam al doet vermoeden, lekkere biefstuk serveren.

De ligging van The Pointe is prachtig. Er tegenover is Atlantis The Palm goed zichtbaar. Speciaal voor fotografen is er een klein strandje aangelegd. Een mooie foto van het hotel is zo een fluitje van een cent. Daar heb ik natuurlijk grif gebruik van gemaakt.

We verbazen ons over het gebrek aan klandizie en vragen ernaar bij één van de winkeliers. Deze weet ons te vertellen dat er volgend jaar een grote fonteinenshow wordt gebouwd. Dat zal ongetwijfeld een grote publiekstrekker worden. Reden om hier dan nog eens terug te komen.

Maar wie nu al een leuk plekje aan het water zoekt om wat te eten, zit goed bij The Pointe. Sommige restaurants zoals Meatpackers beschikken zelfs over een licentie om alcohol te schenken. Een biertje behoort dus tot de mogelijkheden. En dat kan buiten de hotels bijna nergens anders in Dubai.

Eén gedachte over “The Pointe

Reacties zijn gesloten.