Dubai Marina 2020

De Dubai Marina is een plek in Dubai waar we graag heen gaan. De haven met zijn talloze luxe jachten, het kanaal met aan beide kanten gezellige restaurants. Boten die af en aan varen. Er is van alles te zien.

De laatste keer dat we in de Dubai Marina waren, was in 2017. Net als toen heb ik foto’s gemaakt. Hierop is goed te zien dat er flink is bijgebouwd.

Het lijkt wel of ze elke postzegel grond willen volbouwen met wolkenkrabbers. Het is zowel indrukwekkend als lachwekkend.

De boulevard wordt tegenwoordig behalve door hardlopers ook door elektrische stepjes gebruikt. De eerste keer dat we ze in grote getale zien in Dubai.

Er is enorm veel keuze uit restaurants, maar we weten waar we moeten zijn. Het tentje waar we gaan zitten heet 800-Pizza. Ze maken er uitstekende pizza’s! En niet onbelangrijk voor onze kids: er pal naast ligt een speeltuin waar ze zich goed vermaken.

Foto’s maken in de Dubai Marina

De Dubai Marina is één van de meest fotogenieke locaties in de stad. Het water van de haven met de diverse bruggen erover kronkelt prachtig tussen de wolkenkrabbers door. Fraai materiaal voor de stadsfotograaf, zeker ’s avonds als de lichtjes aan gaan. En voor ons gemakkelijk te bereiken met de tram vanuit hotel Westin Mina Sejahi.

Een groothoekobjectief is wel een must om al die hoge torens erop te krijgen. Ze verdringen elkaar werkelijk om een plekje zo lijkt het. Je zou het kunnen vergelijken met een soort bos van torens.

Ondanks die schier oneindige rij wolkenkrabbers die hier al staat, zijn er toch weer een aantal nieuwe in aanbouw. De Dubai Marina is ook een leuke plek om een restaurantje te pakken aan het water. Wij streken neer bij een goede pizzeria (800-Pizza), vlak naast een speeltuintje.