Wavehouse in Atlantis The Palm

Atlantis The Palm is geen onbekend terrein voor ons. We verbleven er in 2010 en in 2016. Het is het meest indrukwekkende gebouw op het palmeiland en er is van alles te doen.

Sinds kort is er een nieuw aangebouwde attractie. Wavehouse bevat een bowlingbaan, een arcade hal, een ballenbak voor de kleintjes en een surfbaan.

Als we aankomen, kunnen we niet anders dan opnieuw verbaasd zijn over het immense aquarium in de lobby. Omdat we met de taxi voor het hotel zijn afgezet kunnen we het in alle rust bekijken. Het aquarium is mooier dan die in de Dubai Mall. Alleen hierom is een bezoek aan Atlantis the Palm al de moeite waard.

In de Shopping Avenues vinden we Wavehouse.

Het bowlingcentrum is niet overdreven groot, want er zijn maar vier banen. Het is wel bijzonder fraai gemaakt. Als we een baantje willen huren, worden we eraan herinnerd dat we in Atlantis The Palm zijn: de kosten voor een uur bowlen bedragen 320 dirham, oftewel 76 euro! Dat is het nadeel aan dit hotel. Alles is prachtig, maar er specifiek op ingericht om geld uit je zak te kloppen. We besluiten toch maar een uurtje de baan te nemen, om de kinderen niet teleur te stellen. Maar in het vervolg zullen we zoeken naar andere opties.

De arcadehal bij Wavehouse is niet overdreven groot en er moet entree betaald worden. Die slaan we dus maar over, net als het gedeelte voor kinderen. Het surfgebeuren is leuk om te bekijken. Dit is een onderdeel van het waterpark Aqua Venture.

Wavehouse is een leuke toevoeging aan het totaalconcept Altantis The Palm. Alles is prachtig aangelegd en hip aangekleed. Maar wie er iets wil doen, moet er rekening mee houden dat de prijzen eveneens spectaculair zijn.

Fairmont The Palm

Hotel Fairmont The Palm opende in 2012 en is daarmee één van de oudere hotels op het palmeiland. Tijdens onze eerdere bezoeken aan Dubai waren we regelmatig langs de zandkleurige gebouwen van Fairmont gereden. Behalve een hotel zijn er ook appartementen in dezelfde stijl gebouwd, waardoor het lastig in te schatten is hoe groot het hotel eigenlijk is. Maar dat er 381 kamers zijn, geeft wel een idee van de schaal.

We hadden onze kamer in Fairmont tegen een mooie prijs geboekt. Waarom dat was, werd snel duidelijk. Naast het hotel wordt nog stevig gebouwd. Er lijkt een mooie promenade bij te komen en – hoe kan het ook anders – een rij winkels. De constructiewerkzaamheden zorgen voor wat lawaai en vanuit onze kamer is de bouwplaats duidelijk te zien. Maar echt last hebben we er niet van en het is een mooie gelegenheid om dit prachtige hotel een tijdje te ervaren.

De service van het hotel is bijzonder goed. Mijn verzoek om een kamer op een hoge verdieping is gehonoreerd. We krijgen de 10e etage aangeboden, met een prachtig uitzicht op de skyline van Jumeirah. Een ontbijt dat we vergeten zijn te boeken, krijgen we tegen gereduceerd tarief.

  • Booking.com

Het personeel denkt mee en probeert je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, zonder direct bezig te zijn je meer euro’s afhandig te maken, zoals bijvoorbeeld in Atlantis. In Dubai is de standaard hoog, maar hier ben ik van onder de indruk.

Het zwembad bij het hotel is eenvoudig van opzet, zonder glijbanen, maar wel met een speciaal kindergedeelde. De kids kunnen ook nog spelen met water en naar een aparte kidsclub, waar zelfs een klimmuur in te vinden is. Vertier genoeg om ze uren bezig te houden!

Meer info over hotel Fairmont The Palm »

Grand Hyatt Hotel

Dat we in 2018 weer naar Dubai zouden gaan, stond al snel vast. Wie vroeg boekt betaalt een stuk minder, dat is wel zo prettig. Deze keer was onze keuze op Grand Hyatt gevallen. Een hotel dichtbij het centrum van de stad. Niet aan het strand en daardoor eveneens aangenamer geprijsd.

Dat er geen strand in de buurt is, doet aan de grandeur van dit hotel overigens niets af. Het gebouw is van absurde proporties. De lobby laat zich omschrijven als een kunstmatige indoor jungle. Een riviertje slingert zich door exotische bossages, met kleine klaterende watervalletjes en pittoreske bruggetjes om het af te maken. Er omheen zijn restaurantjes gesitueerd. Heel smaakvol gedaan.

Het plafond krijgt nog een eervolle vermelding; het lijkt vier houten schepen te herbergen.

Het is een groot hotel, wat in het weekend voor een rij zorgt bij het ontbijt. Maar verder merken we er gelukkig weinig van.

Een belangrijk onderdeel voor ons is het kinderzwembad. We zijn hier immers met kinderen en als die een leuke tijd hebben, hebben wij dat ook. Dit is bij Grand Hyatt Dubai heel mooi gedaan. Het ondiepe bad is overzichtelijk en bevat glijbanen voor alle leeftijden. De kids vermaken zich hier kostelijk.

De locatie van het hotel is ideaal om het noordelijke deel van Dubai te verkennen en het erboven gelegen Emiraat Sharjah. We zijn ook binnen een paar minuutjes in de Dubai Mall. Altijd handig als je inkopen wilt doen.

De bouwdrift is in Dubai nog in volle gang; dus ook dit jaar hebben we weer genoeg nieuwe attracties te bezoeken. Belangrijkste zijn het Dubai Frame, dat na alle vertragingen eindelijk af is, en de Dubai Safari. De oude dierentuin hebben we nooit bezocht, omdat we hadden gelezen hoe dieren hier in te kleine hokjes in ondraaglijke hitte werden gehouden. Maar nu het nieuwe, meer diervriendelijke verblijf klaar is willen we dat natuurlijk zeker niet missen.

Check beschikbaarheid Grand Hyatt Hotel »

Jumeirah en Westin in april 2017

Ook in 2017 hebben we er weer voor gekozen een weekje naar vakantieparadijs Dubai te gaan. Wat is dat toch, dat deze stad zoveel aantrekkingskracht geeft? Dit wordt mij weleens gevraagd. Dat zal voor iedereen anders zijn. Wij vinden de relatief korte vlucht, het warme weer en de zeer diverse activiteiten die er binnen handbereik zijn ideaal.

Deze keer gaan we iets later in het jaar: begin april. Het zal dus aanzienlijk warmer zijn dan we gewend zijn, tot een maximum van 37 graden Celsius. Dat nog niet zo heet als in hartje zomer, want dan kan het kwik zelfs oplopen tot ruim boven de 40 graden. Maar we zullen zien of dit juist aangenaam is, of dat we bij een eventueel vervolg toch weer de voorkeur geven aan de iets minder warme periode van november tot februari.

Het hotel waar we heen gaan is minder verrassend: Westin Dubai. We waren hier vorig jaar ook kort geweest en het was toen zo goed bevallen, dat we er dit jaar voor kozen om hier terug te gaan. Het is zeker niet het spectaculairste hotel van de stad, maar alles ‘klopt’ gewoon. Voor kinderen is er veel te doen, het eten is goed en gezond en de kamers zijn ruim en schoon. Ook de ligging nabij The Walk is natuurlijk ideaal.

Wat activiteiten betreft hadden we gehoopt het Dubai Frame te kunnen bewonderen, maar dit megalomane gebouw is nog steeds niet af. De winkelcentra op The Palm, die we vorig jaar zagen, zijn ook nog in aanbouw. Maar er zijn genoeg andere nieuwe bestemmingen die we niet willen missen, zoals de pas geopende parken in Dubailand.

Check beschikbaarheid van het Westin Hotel »

De Palm vanuit the Observatory Lounge

Het bijzondere karakter van het Palm schiereiland valt pas goed op wanneer je er van bovenaf op kijkt. Er staan tientallen wolkenkrabbers voor de Palm, maar vreemd genoeg zijn er maar weinig publieke uitkijkpunten. De beste optie is het Marriott hotel nabij de Dubai Marina (pal naast The Torch).

Op de 52e verdieping van het hotel bevind zich een Lounge, genaamd The Observatory. En ja, dat zijn een hoop verdiepingen!

lift

observatory DSC06850

De Observatory Lounge is gratis toegankelijk, al verwachten ze wel dat je minstens één drankje bestelt. Wij bestelden een kleine lunch om zo in alle rust het uitzicht tot ons te kunnen nemen.

En dat uitzicht is het wel waard, want het is adembenemend. De Palm is hier in haar volle glorie te bewonderen.

observatory palm 1 DSC06822

observatory palm 2 DSC06818

Het valt op dat de ring rond de Palm vol staat met hotels, en dat er nog het nodige bijgebouwd wordt. De bladeren van de Palm bevatten villa’s die dicht op elkaar staan, maar niet hoog zijn. Dat zorgt ervoor dat je vanaf elke plek op de Palm een vrij uitzicht hebt op de skyline van Jumeirah.

Het uitzicht aan de andere kant, op de Dubai Marina, is overigens minstens zo fraai. Hier verdringen de wolkenkrabbers zich werkelijk rondom de haven. Het lijkt wel alsof elk postzegeltje bebouwd moest worden. In dat opzicht doet dit stukje van Dubai wel denken aan Manhattan.

observatory marina DSC06846

Sam vond het prachtig allemaal. Hij had geen last van hoogtevrees!

sam-in-observatory

Dubai Marriott Maquis hotel beschikbaarheid »

Sofitel The Palm Resort & Spa

Om bij het Sofitel The Palm resort te komen, moet je langs het Atlantis hotel. Toen we voorbij dat majestueuze gebouw reden, schoot wel even door mijn hoofd: “hadden we de juiste keuze gemaakt?”

Sofitel The Palm mag dan minder imponerend zijn van buitenaf, eenmaal binnen voelden we ons gelijk thuis. Wat precies het thema van het hotel is, kan ik niet helemaal plaatsen, maar het is erg geslaagd. De gangen zijn bedekt met planten en organische oosterse patronen. Het ruikt in het hele hotel heel fris en overal is het blinkend schoon.

03 gang hotel DSC06375

Traditiegetrouw besteedden we de eerste dag met een verkenning van het resort. Het terrein rondom het hoofdgebouw bevat van alles wat. Er zijn diverse zwembaden.

04 zwembad DSC06381

Het strand is op de palm altijd dichtbij, met zijn unieke futuristische skyline.

05 skyline DSC06389

Er zijn sportgelegenheden. Voor kinderen is er een kidsclub, met daarnaast een ondiep warm zwembad. Winkeltjes en restaurants in overvloed.

Sam vermaakte zich prima in de kidsclub, maar had duidelijk nog last van het nieuwe ritme na een vermoeiende vliegreis en – niet te vergeten – drie uur tijdsverschil. Onze hotelkamer beschikt over een heerlijk terras waar Sam lekker zijn gang kan gaan.

01 balkon DSC06360

We hoorden Frans, Duits, Nederlands en Engels om ons heen. Sofitel The Palm huisvest dus vooral West-Europese toeristen. Het is een kindvriendelijk hotel. Kleinschaliger dan we gewend zijn in Dubai. Het zal een prima uitvalsbasis zijn voor onze avonturen de komende dagen.

02 uitzicht hotelkamer DSC06366

Sofitel The Palm Resort & Spa beschikbaarheid »