VR Park’s Sphere, Robocom & Virtual Rabbids in de Dubai Mall

In de Dubai Mall is altijd iets te doen. We gaan er een middagje heen zonder een duidelijk plan. We struinen langs de vele winkels, zien geamuseerd toe hoe mensen die nog nooit ijs in hun leven hebben gezien proberen te schaatsen op de Ice Rink, en voor we het weten zijn we aanbeland in het VR Park waar we vorig jaar de nodige lol hebben gehad.

Sam (5) was vorig jaar te klein om een attractie te kunnen doen. Nu is dat anders. Zijn interesse gaat allereerst uit naar een arcadekast met Mariokart erop. Het park is uitgebreid met arcadekasten en kermisattracties, waarschijnlijk om het wat meer body te geven. Daarna richten we ons op de virtual reality attracties.

Sphere

Sam probeert een Sphere. Hij wordt in een stoel gezet die beweegt. In zijn VR-bril ziet hij een racebaan en het is alsof hij meerijdt op een parcours. Wij kunnen als toeschouwers meekijken op het scherm erboven. Sam vind het prachtig. Hij wil nog een keer. Er zijn nog meer Spheres die hij zou kunnen proberen, maar we gaan verder om te kijken wat VR Park nog meer te bieden heeft.

Virtual Rabbids

Ik doe samen met hem de Virtual Rabbids ride. Dit is een autotje waarin je een VR-headset op zet en vervolgens door een virtueel landschap rijdt, in de wereld van de Raving Rabbids. Het is een ritje van 5 minuten. Erg leuk om te doen. Er zit een goede mix in van actie en tijd om rond te kijken. Heel belangrijk voor kleinere kinderen: het is niet donker en eng, zoals veel van het andere VR materiaal.

Robocom VR

Ik besluit nog een wat stevigere VR ervaring te proberen. Vorige keer hadden we Dune Bash, Dubai Drone en The Raft al gedaan. Deze keer neem ik plaats in een capsule voor Robocom VR. Dit is een ruimteschietspel, waarbij de capsule alle kanten op kan draaien. Daardoor krijg je de illusie dat je vliegt. Deze experience is 5 minuten. Erg intensief maar zeer bevredigend. Je kunt dit spel ook met meerdere spelers doen, wat in mijn geval helaas niet mogelijk was. Maar dat lijkt me ook erg leuk.

De conclusie is dat VR Park na een jaar nog steeds leuk is om te doen. Wat een voordeel is: de attracties kunnen per stuk afgerekend worden. Wie het pakket met 7 rides koopt, is minder dan 4 euro per keer kwijt. Zo kun je zelf bepalen hoeveel virtual reality je aankunt.

De Huawei Nova 4

Om het bezoekje aan de Dubai Mall nog iets interessanter te maken, ga ik op zoek naar een telefoon. Het nieuwe toestel van Huawei, de Nova 4, is net uitgekomen en beschikbaar in de VAE. In Nederland is deze telefoon nog niet te krijgen. En het prijskaartje van 450 euro (1799 dirham), wat de telefoon hier kost, zal dan waarschijnlijk een stuk hoger uitvallen.

Op de website van Huawei heb ik gezien dat de telefoon geleverd wordt met een gratis powerbank. Interessant extratje. Bij de eerste electronicawinkel blijken ze de powerbank niet te hebben. Ze willen me wel een alternatief aanbieden, maar dat is onder de maat. Gelukkig heb je in de Dubai Mall genoeg keuze. Nog vier andere winkels lopen we in. Allemaal in dezelfde gang. Elke keer is de powerbank er niet of hebben ze niet van de promotie gehoord. De moed zinkt me bijna in de schoenen.

Maar uiteindelijk bij Jumbo Electronics heb ik beet. De powerbank is beschikbaar. En ik krijg er nog een gratis koptelefoon van Sony bij voor de moeite. De geslepen verkoper probeert zijn vrijgevigheid uit te buiten met allemaal extra’s die ik moet aanschaffen, zoals een verzekering en screenprotectors. Hij probeert me zelfs nog een duurdere telefoon aan te smeren. Maar ik houdt mijn poot stijf en binnen een paar minuten mag ik me de trotse eigenaar noemen van een shiny Huawei Nova 4, compleet met powerbank en koptelefoon.

Het geeft aan dat de concurrentie enorm is. Het is dan ook niet voor niets de grootste shopping mall ter wereld.